Concurs pentru contractarea serviciilor de analiză a Strategiilor de Dezvoltare Locală și realizare a Planurilor de acțiuni pentru promovarea egalității de gen



Concurs pentru contractarea serviciilor de analiză a Strategiilor de Dezvoltare Locală și realizare a Planurilor de acțiuni pentru promovarea egalității de gen

CONTEXT

Asociația Grupul de Acțiune Locală „Trei Coline” lansează proiectul „O societate eGALă este o societate puternică” prin intermediul căruia va încuraja fetele și femeile din regiunea GAL-ului să se implice în viața socială, economică și politică din satele pe care le reprezintă. GAL „Trei Coline” este activ în localitățile Trifești, Pripiceni-Răzeși, Peciște, Ignăței, Meșeni, Răspopeni, Tîrșiței, Scorțeni, Chiștelnița și Țînțăreni. Timp de 5 luni vor fi desfășurate o serie de activități menite să abiliteze femeile și să le promoveze drepturile.

Mai exact, proiectul își propune 3 obiective generale:

  • Îmbunătățirea strategiilor din cele 10 APL-uri prin includerea Planurilor locale pentru promovarea egalității de gen;
  • Promovarea drepturilor femeilor prin desfășurarea unui concurs de fotografie și proză despre femeile care inspiră/motivează;
  • Abilitarea femeilor, prin desfășurarea unui panel de discuții despre echilibrul dintre viața de familie și carieră, înregistrarea a 4 podcast-uri cu sfaturi și recomandări pentru dezvoltarea personală și profesională, dar și desfășurarea de instruiri, sesiuni de mentorat, care vor ajuta femeile să aplice la programele de granturi lansate de GAL pentru ca, în final, acestea să-și realizeze ideile.

SCOPUL CONTRACTĂRII SERVICIILOR

Asociația Grupul de Acțiune Locală „Trei Coline” contractează expert/expertă pentru:

  • Analiza strategiile celor 10 localități membre ale GAL „Trei Coline”;
  • Realizarea Planurile locale pentru promovarea egalității de gen.

Expertul/ experta va avea 20 de zile de lucru în teritoriu cu participarea reprezentanților autorităților publice și ai societății civile (instruiri, ateliere) și 12 zile - lucru în oficiu.

CERINȚE FAȚĂ DE CADIDAT/CANDIDATĂ

  • Studii universitare sau post-universitare în științe socio-umane sau alte domenii relevante; 
  • Cel puțin 5 ani de experiență practică sau academică în unul din următoarele domenii: elaborarea și monitorizarea politicilor publice; egalitatea de gen/integrarea dimensiunii de gen în politicile publice;
  • Experiență în livrarea instruirilor, inclusiv on-line;
  • Experiență în colaborarea cu organizațiile societății civile, autoritățile publice centrale și locale pe dimensiunile relevante;
  • Abilități avansate de comunicare și interpersonale;
  • Capacități bune de analiză și documentare;
  • Capacitate de a lucra în echipă și individual.

Perioada de contractare: 01.04.2023 – 30 .06.23.

Expertul/experta va planifica și coordona toate activitățile cu echipa GAL „Trei Coline”.

PROCEDURA DE APLICARE

Expertul/a interesat/ă trebuie să trimită documentele enumerate mai jos la adresa de e-mail gal3coline@gmail.com  până la data de 12 aprilie 2023, cu subiectul intitulat „Expertiză strategii egalitate de gen”:

  • CV expertei/ului si o scurtă descriere a viziunii expertului/tei asupra modalității de organizare a instruirii (până la 1 pagină)
  • Oferta financiară. În oferta financiară va fi indicată suma TOTALĂ per zi de consultanță în Euro. Toate taxele și impozitele aferente serviciilor prestate vor fi incluse în onorariul zilnic. Vor fi calculate și transferate de către contractor în conformitate cu legislația în vigoare.

Notă. Pregătirea materialelor de instruire și a raportului post-instruire va fi inclus în prețul zilei de consultanță pentru zilele de instruire.

GAL „Trei Coline” își rezervă dreptul de a solicita documente adiționale în caz de necesitate, de a organiza interviuri cu persoanele preselectate, de a selecta mai mulți experți, de a nu selecta nici un expert sau de a anula acest concurs.

Modalitatea de adresare a întrebărilor:

Pentru orice întrebări suplimentare vă rugăm să ne contactați la e-mail gal3coline@gmail.com. Întrebările de concretizare pot fi adresate până pe 10 aprilie, ora 16.00.

Doar candidatul/a preselectați vor fi contactați.

Activitatea este realizată de GAL „Trei Coline” în cadrul proiectului „Parteneriate pentru liderismul femeilor și bună guvernare”, implementat de Fundația „Friedrich Ebert” Moldova și AO „Institutum Virtutes Civilis”, cu suportul financiar al Uniunii Europene și Fundației „Friedrich Ebert”.