AO Platforma și Moldova pentru Pace anunță un concurs pentru scrierea unui Ghid pentru Protecția Drepturilor Muncii a persoanelor strămutate forțat (refugiați)



AO Platforma, parte a inițiativei Moldova pentru Pace, anunță Concurs deschis de selectare a unei persoane, grup de persoane ce vor scrie un Ghid pentru Protecția Drepturilor Muncii a persoanelor strămutate forțat (refugiați).
Ghidul va fi elaborat în cadrul proiectului ”Career Counseling and Protection of Labor Rights of Refugees” (rom. Consiliere profesională și protecția drepturilor muncii persoanelor refugiate), implementat de AO CPIC Platforma în perioada 15 iulie 2022 – 15 ianuarie 2023 și finanțat de Consiliul pentru Refugiați din Danemarca  (eng. Danish Refugee Council). Proiectul are drept scop elaborarea unor instrumente de consiliere profesională pentru persoanele refugiate din Ucraina care caută ori intenționează să caute un loc de muncă în Republica Moldova. De asemenea, proiectul mai urmărește și oferirea unor mecanisme de protecție a drepturilor muncii persoanelor refugiate.
Ghidul va descrie cadrul național al legislației muncii, dreptul la muncă a persoanelor strămutate forțat, drepturile și garanțiile muncii, mecanismele de apărare a drepturilor muncii.
Volumul ghidului nu va depăși 25 de pagini și va fi scris în limba română.  

Condiții de eligibilitate:
- Studii superioare în domeniul dreptului. Studiile în domeniul dreptului muncii vor constitui un avantaj.
- Experiență dovedită de scriere a unor studii, rapoarte, ghiduri în limbaj accesibil, coerent și clar.
- Disponibilitate de a elabora ghidul în perioada 23 august - 15 septembrie. 

Oferta va conține:
- Prețul total, inclusiv TVA al lucrării
- CV-urile autorului/autoarei/grupului de autori.
- O listă cu cel puțin 2 alte lucrări similare scrise de autor/grupul de autori. 

Persoanele interesate vor trimite ofertele în format electronic pe adresa ao.platforma@gmail.com, cu titlul ”Concurs Elaborare Ghid” pînă la data de 22 august 2022. 

Articol adaugat de: AO PLATZFORMA