Termen prelungit - EcoVisio angajeaza expert in elaborarea traseelor pentru biciclisti



AO "EcoVisio" anunță tender pentru elaborarea și testarea traseelor turistice de biciclete. Contractarea se face în cadrul proiectului "Moldova on Bikes", finanțat de către GIZ și înregistrat cu TVA la cota 0% 

TERMENI DE REFERINŢĂ 
pentru contractarea serviciilor de consultanță în elaborarea și testarea traseelor pentru biciclisti

Termen limită de prezentare a ofertelor: 3 ianuarie 2021

Perioada aproximativă de livrare a serviciului: ianuarie-iulie 2022 

Context 

EcoVisio este o organizație non-guvernamentală, fondată în 1999, cu misiunea de a promova practicile durabile pe teritoriul Republicii Moldova. În acest scop EcoVisio desfășoară programe educaționale, reunește actori cheie și încurajează inovația ecologică și cea socială. EcoVisio promovează cetățenia activă, reziliența ecologică și economică, antreprenoriatul social și dezvoltarea rurală prin cultivarea unei comunități de agenți ai schimbării în Moldova.  

Momentan, unul din domeniile de interes ale EcoVisio este dezvoltarea transportului alternativ și mobilității urbane, rurale și turistice sustenabile. Pentru mai multe informații, accesați https://ecovisio.org/ro/ce-facem/clima/moldova-on-bikes 

În perioada august 2021 – iulie 2022, AO EcoVisio implementează proiectul “Moldova on Bikes”, finanțat de Ministerul Federal German pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (BMZ) prin Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). 

Scopul proiectului este marcarea unor trasee turistice de biciclete și promovarea mersului pe bicicletă ca transport ecologic prin campanii de advocacy și evenimente. 

Descrierea generală a sarcinii 

Suntem in cautare de experti care sa participe la conceptualizarea, testarea și elaborarea a 3-4 trasee pentru biciclete care să conecteze Chișinăul cu puncte de atracție turistică locală într-o rază de până la 40 km de oraș, pe drumuri de țară și poteci, evitând șoselele principale. 

Elaborarea traseelor presupune: 

  1. stabilirea unui set de criterii pe care trebuie să le îndeplinească traseele,
  2. un concept bine definit al traseelor ce vor fi marcate, 
  3. identificarea și testarea traseelor prin ieșiri în teren cu bicicleta, 
  4. elaborarea metodologiei de marcare a traseelor, 
  5. crearea design-ului pentru stâlpii de marcat traseele și a panourilor informative
  6. participarea la marcarea traseelor propriu zise. 

Rezultatul final constă din 3 sau 4 trasee (în dependență de kilometraj) marcate fizic în teren din Chișinău până la 3 sau 4 destinații de interes local. Important: materialele pentru marcarea fizică a traseelor vor fi acoperite de EcoVisio. 

Obiectivul acestor trasee constă în: 

  • Motivarea oamenilor de a utiliza bicicletele ca transport sustenabil și prietenos mediului, 
  • Oferirea unei alternative de deplasare la locațiile populare din zonă și de commuting pe bicicletă din suburbiile orașului, 
  • Promovarea unui mod de odihnă activ, în concordanță cu principiile de protejare a mediului înconjurător. 

Traseele care trebuiesc elaborate: 

  1. Chișinău – Butuceni: un traseu până la Orheiul Vechi (Butuceni) și de-a lungul râului Răut 
  2. Chișinău – Nistru: un traseu până la Vadul lui Vodă / Pohrebea 
  3. Un traseu până la un lac din apropierea Chișinăului (de stabilit împreună cu echipa de implementare) 

EcoVisio va oferi prestatorului sprijinul informațional și logistic necesar, inclusiv participarea la ședințe cu echipa de implementare a proiectului și va asigura realizarea promptă a propunerilor prezentate. 

Toate documentele legate de elaborarea traseelor (conceptul, planul și metodologia de lucru, propunerea de design a marcajelor/panourilor, raport de testare a traseelor etc.) vor fi adunate într-un pachet comun care va fi predat coordonatoarei de proiect la sfârșitul perioadei de prestare a serviciilor și va constitui baza pentru ultima plată. 

Cerințe față de participanții la concurs 

  • Persoane fizice sau juridice care dispun de expertiză, cunoștințe teoretice și practice în domeniul traseelor turistice pentru drumeții. 

Dosarul de participare va fi depus în limba română sau rusă și va conține un scurt concept despre un traseu de biciclete și oferta financiară. 

Propunerea și descrierea de traseu va conține: 

  • O listă cu pașii necesari pentru marcarea unui traseu de biciclete, 
  • O listă de criterii care fac un traseu să fie bun și practicabil. 

Oferta financiară în MDL cu indicarea pretului pentru fiecare tip de lucrare separat si cu TVA 0% pentru ofertantii persoane juridice. 

Dosarul va fi expediat prin email la adresa: procurement@ecovisio.org până pe 3 ianuarie 2022. Nu se acceptă subcontractarea. 

Dosarele incomplete nu vor fi evaluate.  

Vor fi contactați doar ofertanții selectați.  

Persoană de contact pentru detalii tehnice – Ana Popa, Coordonatoare de proiect, 062086535