Concurs pentru selectarea asociațiilor obștești pentru prestarea în teritoriile de Est ale țării a serviciilor de suport

Distribuie prietenilor:entrul pentru Politici și Analize în Sănătate (Centrul PAS), în calitate de Sub-Recipient al  Grantului Fondului Global pentru Lupta Împotriva SIDA, Tuberculozei și Malariei (FG) – oferit R. Moldova pentru susținerea răspunsului național în controlul HIV/SIDA/ITS și TB pentru perioada 2021-2023, anunță Concurs de selectare a organizațiilor neguvernamentale pentru prestarea în teritoriile de Est ale țării a serviciilor de: depistare active a Tuberculozei în rândul populațiilor cu risc sporit, serviciilor de educare, informare și suport în vederea creșterii aderenței la tratament și prevenirii recidivelor și serviciilor de oferire a stimulentelor pentru pacienții cu tuberculoză.

Activitățile menționate sunt menite să susțină realizarea obiectivelor Programului Național de Răspuns la Tuberculoză pentru anii 2021-2025 care se referă la asigurarea accesului universal la diagnostic calitativ și în termeni oportuni și respectiv, la îmbunătățirea rezultatelor tratamentului tuberculozei prin realizarea activităților centrate pe pacient.

Perioada de implementare: 01.03.2021-31.12.2021

Serviciile incluse și teritoriile de implementare:

Serviciile de depistare activă a TB – Tiraspol, Bender, Rîbnița și Slobozia

Serviciile de educare, informare și suport în vederea creșterii aderenței la tratament și prevenirii recidivelor – Tiraspol, Bender, Rîbnița și Slobozia

Serviciile de oferire a stimulentelor pentru pacienții cu tuberculoză –Tiraspol, Bender, Camenca, Dubăsari, Rîbnița, Slobozia și Dnestrovsc.

Grupurile persoanelor cu risc sporit de îmbolnăvire și persoanele care necesită vigilență sporită privind tuberculoza, care vor fi acoperite cu servicii de depistare activă (control radiologic) în cadrul proiectului:

  1. Persoane fără adăpost
  2. Persoane care trăiesc cu HIV
  3. Migranți interni și externi
  4. Persoane care consumă droguri sau fac abuz de alcool
  5. Persoane social-vulnerabile (șomeri, zilieri, persoane cu venituri mici)

 

Cuantumul mijloacelor financiare și numărul de beneficiari care trebuie acoperiți

Serviciile

Mijloace financiare disponibile, per beneficiar, MDL

Număr beneficiari pentru acoperire

Serviciile de depistare activă a TB

1,777,584,00

2900

870 – Tiraspol

870 – Bender

725- Rîbnița

435 – Slobozia

În fiecare teritoriu vor fi acoperiți cu screening la TB beneficiari din toate cele 5 grupuri enumerate.

Serviciile de educare, informare și suport în vederea creșterii aderenței la tratament și prevenirii recidivelor

406,270.63

 

113

35 – Tiraspol

30 – Bender

29 – Rîbnița

19 – Slobozia

Serviciile de oferire a stimulentelor pentru pacienții cu tuberculoză

3,088,635.26

 

396

Total

5,272,489.89

n/a

Notă. Cuantumul mijloacelor financiare este strict legat de numărul de beneficiari care trebuie acoperiți cu servicii, respectiv, la mărirea sau micșorarea numărului acestora, cuantumul poate varia respectiv.

Perioada desfășurării concursului (depunerea dosarelor):

Dosarele complete vor fi remise pînă la 23 februarie 2021 în format electronic la adresele de email: [email protected] și [email protected]. Dosarele incomplete sau remise după data limită nu vor fi luate în considerare.

Concursul de selectare se desfășoară în cadrul grantului ”Fortificarea controlului tuberculozei și reducerea mortalității prin SIDA în Republica Moldova” finanțat de Fondul Global pentru combaterea SIDA, tuberculozei și malariei.

Formularul de aplicare cît și termenii de referință ce cuprind nformații detaliate despre sarcină pot fi acesați la acest link: http://pas.md/ro/PAS/Tenders/Details/478


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.