TERMEN EXTINS: Cerere de oferte financiare pentru consultanta in domeniul tehnologiilor alimentare si traininguri relevante

Distribuie prietenilor:  1. TERMEN EXTINS:  
    TITLU: Cerere de oferte financiare pentru consultanta in domeniul tehnologiilor alimentare si traininguri relevante

CONTRACTOR: HELVETAS Swiss Intercooperation Zurich sucursala Chisinau cauta prestatori de consultanta in Tehnologia Alimentara

CONTEXT: Proiectul Optim-'Oportunități prin tehnologii și inovație în Moldova’ este un proiect al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) implementat de HELVETAS Swiss Intercooperation în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și think tank-ul internațional Mesopartner.

Optim este un proiect de dezvoltare economică care își propune să stimuleze și să îmbunătățească sistemele de piață selectate din Moldova, astfel încât acestea să genereze oportunități economice durabile pentru femeile și bărbații moldoveni, în special pentru cele din grupurile excluse (tineri, migranți care se întorc, minorități etnice) și pentru cei care trăiesc în afara capitalei Chișinău. Proiectul contribuie la creșterea sectorului privat prin implicarea organizațiilor meso (organizații de susținere a afacerilor și asociații de afaceri) pentru a dezvolta servicii sau produse care ar contribui la dezvoltarea și creșterea IMM-urilor.

Proiectul activează în 2 sectoare selectate: TIC și BPO și Agricultură și Prelucrarea Alimentelor.

Industria alimentară împreună cu agricultura au o pondere semnificativă în PIB-ul Republicii Moldova. Cu toate acestea, industria alimentară nu este atât de intensă în  domeniul tehnologiilor și al inovării. Pe de o parte, infrastructura de sprijin existentă și canalele de transfer de tehnologie din industria alimentară nu sunt suficiente pentru a dezvolta sectorul și pentru a îmbunătăți competitivitatea întreprinderilor pe piețele externe, dar, pe de altă parte, nici oportunitățile existente nu sunt exploatate pe deplin. Vizibilitatea redusă asupra furnizorilor existenți de tehnologii și servicii de consultanță în domeniul tehnologiei alimentare, asociate cu costurile ridicate, contribuie la un nivel extrem de scăzut de utilizare a serviciilor și la un transfer slab de tehnologie.

În cadrul cooperării cu proiectul MiDL  al SDC, proiectul Optim s-a angajat să sprijine 5 producători de alimente, beneficiari ai granturilor de la MiDL, pentru a avea acces la tehnologiile de producție alimentară și la traininguri relevante care îi vor ajuta să înființeze o activitate de producție solidă și durabilă. Fiecare întreprindere se află în faza inițială de proiectare, unde stabilirea corespunzătoare a procesului tehnologic și, ulterior, dezvoltarea capacităților este esențială. Domeniile de activitate selectate sunt conservele de legume, produsele de panificație și produsele lactate.

Prin urmare, HELVETAS este în căutarea unei companii, sau consultant care va fi capabil să furnizeze evaluarea inițială, servicii de consultanță și dezvoltarea capacităților pentru întreprinderile menționate mai sus.

Obiectivul:

Evaluarea inițială a beneficiarilor, servicii de consultanță și dezvoltarea capacităților pentru  5 IMM-uri din mediul rural care încep producția de conserve de legume,  produse de panificație și  produse lactate

Interval:

Decembrie 2020 – Aprilie 2021

CRITERII DE ELIGIBILITATE:

  • Peste 3 ani de experienta in consultanta in domeniul tehnologiilor alimentare sau domenii conexe;
  • Experiență vastă în consultanță în proiectarea proceselor tehnologice;
  • Disponibilitatea de a oferi consultanță decembrie 2020 – mai 2021

CRITERII DE EVALUARE:

  • Experiența echipei în oferirea serviciilor similare;
  • Rata zilnică pentru consultații;
  • Pachet/Gamă de servicii furnizate;

APLICARE:

Ofertele financiare ( în MDL) si tehnice vor fi trimise la adresa [email protected] cu titlul de mai sus.

Pentru informații suplimentare ne puteti contacta la adresa de email [email protected]

TERMEN LIMITĂ:  10 Decembrie 2020

Alte articole:

Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.