Selectare formatori pentru stagii de durabilitate financiară

Distribuie prietenilor:DVV International Moldova (www.dvv-international.md ) este reprezentanța în Republica Moldova a Asociației Germane pentru Educația Adulților. Una dintre aspirațiile-cheie ale DVV International este de a dezvolta Centre de Educație pentru Adulți (CEA). Ca spații de învățare, dezvoltare comunitară și crearea de dialog, CEA-urile sunt instituții care contribuie la bunăstarea oamenilor, la reducerea sărăciei și la încurajarea schimbării pentru dezvoltare. DVV International colaborează cu organizații partenere - ONG-uri locale și instituții finanțate de stat active în furnizarea de servicii de educație  pentru adulți. Proiectul de țară este realizat cu sprijinul BMZ - Ministerul Federal al Cooperării Economice și Dezvoltării din Germania.

Deoarece centrele de educație pentru adulți sunt organizații care vizează dezvoltarea și puterea organizațională. DVV International Moldova anunță un concurs pentru selectarea de formator(i) independent(i) sau reprezentant(i) ai unei organizații cu experiență în desfășurarea de activități de formare care vor dezvolta și vor desfășura formări în domeniul de MOBILIZARE A RESURSELOR ȘI FINANȚARE cu scopul de a asigura sustenabilitatea financiară și pentru a oferi servicii de educație în afara sprijinului financiar actual din partea donatorilor. Formarea este destinată unui grup de aproximativ 12 de participanți (reprezentanți ai circa 3-5 ONG-uri). Având în vedere contextul actual de Pandemie, cel mai probabil scenariu ar fi o interacțiune online pe una din platformele de învățare.

 Profilul participanților:

 • Reprezentanții ONG-urilor partenere ale DVV International , care desfășoară activități de educație a adulților cu diferite grupuri țintă și care intenționează să se dezvolte în centre de educație pentru adulți
 • Practic, directorii și managerii de proiecte ai ONG-urilor;

Rezultate anticipate :

Dezvoltarea și implementarea unui program de instruire pentru ONG-uri în sprijinul dezvoltării de capacități pentru mobilizare diversificată de resurse cu scopul de a contribui la transformarea organizațiilor vizate în centre durabile de educație pentru adulți. Oferta de formare ar include mai multe module tematice, inclusiv: contribuții sub formă de taxe de participare de la cursanți, cooperarea cu autoritățile locale, colaborarea cu firme, crearea de întreprinderi sociale etc. Participanții ar trebui să fie capabili să:

 1. Identifice diverse surse de finanțare în afară de asistența curentă din partea donatorilor  internaționali;
 2. Aplice instrumente pentru atragerea resurselor financiare din diverse surse;
 3. Înțeleagă aspectele legale pentru mobilizarea resurselor din diverse surse ;
 4. Elaborarea unui prim proiect de plan pentru mobilizarea resurselor, inclusiv a unui mecanism care se va aplica în 2021 ;

Instruirea trebuie să aibă un caracter aplicativ pronunțat, cu clarificări metodologice și exerciții practice, astfel încât participanții să obțină un set de instrumente aplicabile.

Responsabilitățile formatorilor-facilitatori

 • Să identifice nevoile de formare ale grupului țintă și să formuleze obiectivele modulelor.
 • Să structureze stagiul de formare sub aspectul de concept, de abordare, proiectare de activități, conform modulelor, dezvoltarea agendei și a materialelor de suport 
 • Desfășurarea stagiilor de Formare cu o durată estimată de până în 20 ore în format on-line.
 • În afară de interacțiunea online, se admite propunerea și a unor sarcini off-line și de debriefing a acestora printr-o implicare rezonabilă a formatorului și a participanților.
 • Evaluarea activității și elaborarea Raportului narativ după fiecare modul.

DVV International Moldova va selecta formatorul sau formatorii și va anunța ofertanții cu privire la rezultate; va semna contracte și va plăti serviciile de instruire livrate. Reieșind din consistenta ofertelor recepționate, organizația își rezervă  dreptul de a selecta formatori diferiți pentru diferite module sau un singur furnizor pentru toate modulele.

DVV International Moldova va asigura suport logistic al evenimentului de formare: înregistrarea participanților, informare și comunicare, etc.

Perioada de implementare:     iulie-octombrie 2020  

Cerințe pentru ofertanți:         

 • Experiență în furnizarea de instruiri în domeniul sustenabilității financiare
 • Prețuri decente în cadrul practicilor actuale din țară.

Modalitate de participare la licitație :

 • Concept succint al programului de instruire, împărțit în module tematice, dacă este cazul: activități, metode, tehnici și alte elemente privind procesul de instruire; ordinea de zi preliminară. Vă rugăm să indicați, de asemenea, perioadele aproximative în care formatorii sunt disponibili pentru activitate sau sesiuni pe zi pentru fiecare modul.
 • Propunere financiară.
 • CV-urile formatorului și CV-ul organizației, dacă este cazul.

Ofertele sunt așteptate la info@dvv-international.md de 30 iunie, 2020 24:00. Vă rugăm să indicați în Subiectul mesajului: „Formare durabilitate financiară a CEA”.


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.