Anunț de achiziție al unui câine pentru Canis Terapie în cadrul Asociației Obștești ”Copiii Ploii”

Distribuie prietenilor:Asociația Obștească ”Copiii Ploii” solicită oferte pentru procurarea unui câine pentru Canis Terapie în cadrul oraganizației.

În perioada iulie 2018 - decembrie 2021, Asociația Obştească "Copiii Ploii" (A.O. ”Copiii Ploii”) face parte din beneficiarii proiectului "Ajutor pentru copiii cu tulburări ale spectrului autist și alte tulburări genetice în Moldova", finanţat de către Programul de Cooperare pentru Dezvoltare din Cehia și implementat de ADRA Cehia și ADRA Moldova în parteneriat cu A.O. ”SOS Autism”.

Relevanța proiectului este ridicată datorită numărului tot mai mare de copii cu autism și a altor tulburări genetice diagnosticate în întreaga lume. În Moldova încă există posibilități insuficiente de diagnostic, mai ales într-o fază incipientă, iar situația cu tulburări genetice este în general slab dezvoltată, ceea ce duce la un anumit număr de copii care nu sunt tratați la timp și situația lor se înrăutățește. Organizațiile de sprijin existente formate în principal de părinți care au copii cu autism sau tulburări genetice au făcut anumite măsuri pentru a îmbunătăți situația în cooperare cu instituțiile statului. Cu toate acestea, există multe provocări înainte ca serviciile furnizate să respecte standardele europene. Scopul proiectului menționat mai sus este creșterea calității și disponibilității serviciilor oferite copiilor cu autism și alte tulburări genetice și părinților/îngrijitorilor acestora în Republica Moldova. 

Beneficiarii finali ai proiectului

Copiii cu autism/tulburări genetice din Moldova sunt principalii beneficiari ai proiectului. Acțiunile proiectului au ca scop creșterea și îmbunătățirea serviciilor sociale și de sănătate pentru acestea, pentru a asigura incluziunea socială și egalitatea de șanse între aceștia și colegii lor.

Cel puțin 100 de părinți cu copii cu TSA/tulburări genetice vor beneficia de consiliere, sprijin psihologic și informațional, precum și oportunități de împuternicire cu scopul de a asigura respectarea drepturilor copiilor lor, o mai bună integrare socială și abilități de viață independentă.

Comunitățile în care vor fi implicați profesioniștii capabili din sectorul ABA medical, educațional și profesional pentru a oferi servicii sociale specializate adresate copiilor și familiilor vor deveni mai incluzive, iar membrii vor înțelege importanța sprijinului social pentru perioada potrivită.

Obiectivul anunţului

Unul din obiectivele stabilite pentru anul 2019 este subgrandarea și capacitarea organizațiilor non guernamentale de suport a persoanelor cu autism și boli genetice rare și familiilor acestora. Astfel, A.O.”Copiii Ploii” iși propune instruirea terapeuților săi în prestarea terapiilor complementare.

Scopul anunţului

 În vederea implementării obiectivelor sale, A.O.”Copiii Ploii” solicită oferta pentru procurarea unui câine pentru Canis Terapie în cadrul oraganizației, pentru  formarea echipei om – câine.

Cerințe necesare și cumulative față de câine:

  •      Vârsta 3-7 luni;
  •      Confirmarea vaccinelor conform graficului recomandat de veterenari.
  •      Rasă prietenoasă copiilor cu toate documentele confirmative de genealogie, pașaport, cip ;
  •      Trăsături de temperament: deștept, echilibrat, ascultător, ușor la dresat, răbdător, tactil și comunicabil ;
  •      Primele tehnici de dresaj insușite : reacții adecvate la copii în mișcare, la alte animale, sunete și mișcări imprevizibile ;

 Condiții de aplicare:

  1. Documente de proveniență și veterinare, pașaport.
  2. Orice alte documente suplimentare relevante
  3. Un scurt video cu efectuarea comenzilor primare și interacționarea cu oamenii
  4. Oferta financiară

 Ofertanţii pot depune o singură ofertă de participare la adresa de e-mail: [email protected].

Termenul limită de depunere a ofertelor financiare este de 31 mai 2020 ora 17:00. Orice ofertă primită după termenul limită menționat va fi respinsă.

Persoanele de contact:

Doina Losetchi, 0693 61 106

Vor fi evaluate doar ofertele complete și vor fi contactate doar ofertanții selectați.

 

 

Alte articole:

Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.