Aveți grijă de sănătatea Dvs. și a celor dragi. Spălați-vă regulat și minuțios pe mâini, respectați eticheta tusei, păstrați distanța socială și stați acasă. #Covid19 #StaiAcasa

CPD anunță despre extinderea concursului. Selectarea expertului/expertei în domeniul educațional

Distribuie prietenilor:


Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD) anunță despre extinderea perioadei de aplicare pentru competiția deschisă privind selectarea unui expert/unei experte în domeniul educației pentru participarea în elaborarea raportului analitic cu privire la serviciile alternative de îngrijire a copiilor la locul de muncă. Raportul este elaborat în cadrul programului „Abilitarea Economică a Femeilor”, ceeste implementat de Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare în cooperare  cu Entitatea Națiunilor Unite pentru Femei (UN Women), finanțat de către Guvernul Suediei și UN Women.

Descrierea proiectului: Obiectivul proiectului ”Abilitarea Economică a Femeilor” este consolidarea capacităților Parlamentului și Guvernului în elaborarea și implementarea legilor, politicilor și serviciilor cu impact pozitiv asupra venitului femeilor și angajării decente a acestora, și să recunoască, să reducă și să redistribuie munca neremunerată de îngrijire.    

Obiectivul concursului: Obiectivul este selectarea unui expert/unei experte în domeniul educație pentru participarea în elaborarea raportului analitic cu privire la serviciile de îngrijire a copilului la locul de muncă.

Context: În contextul implementării Strategiei naționale pentru asigurarea egalității între femei și bărbați, cât și a Strategiei naționale de ocupare a forței de muncă, care își propun să diminueze inegalitățile privind ocuparea femeilor și bărbaților în câmpul muncii, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în colaborare cu UN Women Moldova şi Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare au convenit întru elaborarea unui Regulament privind crearea serviciilor alternative de îngrijire a copiilor la locul de muncă.

Ca urmare, echipa CPD a elaborat analiza cadrului legislativ privind oportunitățile de creare a astfel de servicii la locul de muncă, care urmează a fi completată cu standarde minime sanitare, cu setul minim de activități și norme necesare din punct de vedere educațional, cât și cu recomandările din punct de vedere fiscal privind deschiderea serviciilor alternative de îngrijire a copiilor la nivel de întreprindere.

Sarcinile concrete includ: Elaborarea setului minim de activități didactice și norme de educație care trebuie să le îndeplinească/respecte serviciile alternative de îngrijire a copiilor oferit de către angajator, ce sunt descris în tabelul de mai jos.

Standardele vor fi elaborate prin prisma practicilor internaționale, dar și prin prisma recomandărilor incluse în Curriculum pentru Educația Timpurieelaborat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Număr maxim de zile de lucru: 15 zile.   

Raportul comprehensiv va fi elaborat în colaborare cu o echipă de 4 experți din domeniile fiscal, legal și sanitar. Acesta va fi lansat prin intermediul unui eveniment public, inclusiv o conferință de presă.

Cerințe față de candidați:

  • Studii superioare în domeniul: social/ pedagogie (Obligatoriu);
  • Experiență în elaborarea și livrarea studiilor calitative de analiză;
  • Experiență în elaborarea rapoartelor similare prin prisma educațională ce vizează serviciile de educație preșcolară și ante-preșcolară;
  • Abilități excelente de comunicare (în special, expunere clară în scris) șiprezentare.

Candidații interesați vor expedia la adresa de e-mail:

Ermolenco Alexandra al.ermolenco@gmail.com şi

Rodica Ivașcu rodica.ivascu@gmail.com următoarele:

- CV-ul;

- Lista studiilor elaborate și livrate (modelul a se vedea aici);

- Metodologia de lucru privind sarcinile propuse;

- Oferta financiară, remunerarea estimată în MDL, inclusiv taxele (modelul a se vedea aici);

- Declarația de Integritate a CPD (modelul a se vedea aici).

Termenul limită de prezentare a ofertelor este 17 martie 2020.

Persoană de contact: Alexandra Ermolenco, e-mail: al.ermolenco@gmail.com tel. 022-23-70-89.

Pentru mai multe detalii, a se vedea Termenii de referință.


Distribuie prietenilor:


Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet