7 greșeli care pun în pericol site-ul tău

amplica-hostingDes auzi că au loc atacuri electronice asupra diferitor site-uri. Băncile, site-urile guvernamentale și cele ale serviciilor secrete sunt cele mai „iubite ținte” ale hackerilor. Însă nu uita că și site-urile personale, care la fel sunt supuse riscului de a fi atacate. Acest fenomen este lucrul a mii de hackeri din toată lumea.

Consecințele unui site atacat  sunt supărătoare atît pentru administratori cît și pentru prestatorii de servicii hosting.

Deoarece de pe site se pot expedia fișiere infectate (spam) către toți abonații site-ului sau chiar mesaje din numele tău (unde cere ajutor și îți oferă date bancare). De asemenea, din cont pot fi atacate alte site-uri, care la rîndul lor vor deveni la fel victime ale hackerului,

cu atît mai mult că el poate șterge bazele de date sau chiar întreg site-ul. În cazul magazinelor-online datele bancare ale clienților pot deveni publice în spațiul virtual, iar pe site să apară publicitate străină sau chiar poze indecente. Și acestea sunt doar cîteva daune care pot fi cauzate de neseriozitatea protecției site-ului.

Problema este că unii administratori de site comit aceste greșeli care ar părea elementare pentru alții. Dar în urma acestor greșeli ai de suferit tu, buzunarul tău și vizitatorii site-ului.

1. Prima greșeală și cea mai des întîlnită este să gîndești că „Site-ul meu nu poate interesa pe nimeni”. 

De cele mai dese ori gîndești  că site-ul tău nu poate interesa „spărgătorii de site-uri” deoarece nu sunt de importanță economică sau militară. Dar greșești amarnic, deoarece orice site poate expedia o serie de viruși.

2. Să folosești aceleași parole pe toate conturile pe care le dețineți.

Este o greșeală să folosești aceleași parole pe diferite site-uri. De asemenea trebuie să utilizezi parole complexe de cel puțin 10 caractere, care conțin semne speciale ca: @,$,/, litere mici, literi mari și cifre.

3. Nu ai grijă la fișierele recepționate de la necunoscuți, dar și de la prieteni

Nu trebuie să deschizi atașamentele din email trimise de persoane necunoscute sau de la prieteni, care deodată au scris în engleză+niște rugăminți. Cel mai bine ar fi să contactezi persoana în cauză și să vă confirme expedierea fișierului.

4. ”Îmi place varianta veche a softului, nu mai reactualizez.”

Hackerii caută puntectele slabe în sistemele de management al softurilor pentru a putea ataca în același timp mai multe website-uri. De aceea, este nevoie de a actualiza în mod frecvent software-urile utilizate. Specialiștii spun că site-urile care au fost infectate și apoi curățate, dar care nu își rezolvă vulnerabilitățile, sunt cele mai ușoare ținte.

5. „Dar pentru ce este nevoie de captcha?”

Captcha este o metodă automată de a determina dacă utilizatorul unui software este o persoană sau un program de calculator. Folosim coduri captcha pentru formularele de pe site pentru a opri programele automate. Aceasta este o etapă ce vă permite securizarea contului.

alt

6. „Aplicațiile web - riscuri ascunse?”

Pentru a minimaliza riscurile să-ți fie spart contul, nu utiliza multe aplicații web. Joomla  este cel mai relevant exemplu la acest subiect, numărul de module care pot fi adăugate la site-ul inițial este exagerat. De asemenea, nu ratați nici o ocazie de a instala noile versiuni la modulele de bază. Versiunile mai vechi au fost deja bine studiate de hackeri și știu cum pot fi atacate.

7. „Pot utiliza orice server de hosting”

Una dintre principale măsuri de protecție a site-ului tău este un server de calitate. Este imporatant ca compania de hosting, să facă față atacurile DDOS. Acesta presupune mai mult de 30 conexiuni simultane de pe un singur IP, care accesează același site, iar serverul blochează acest IP pentru a evita riscul unui atac. Iar Compania de Hosting Amplica oferă asistență tehnică și abordare individuală fiecărui client pentru a găsi soluțiile problemelor apărute în procesul de administrare a site-ului. 

Și o ultimă mențiune Nu contabilul decide ce fel de hosting aveți nevoie!

Greșelile enumerate mai sus sunt automate pentru unii, ciudate pentru alții, dar uneori fără să vă îți dai seama le comiți, din comoditate, din neatenție sau pentru că așa crezii că este mai bine. Să îți protejezi site-ul prin a evita cele 7 greșeli de mai sus!

Autor: Amplica Hosting



Pro Bono Banner Placement

Autentificare/Creare cont

Folosiți câmpurile de mai jos pentru a vă loga într-un cont existent.

Folosiți butoanele sociale pentru a vă loga într-un cont existent sau pentru a deschide un cont nou. Pentru a crea un cont nou fără rețele sociale folosiți linkul de aici

Am uitat Login-ul | Am uitat parola