Asociația ECOU a creat cinci platforme de implicare civică care vor construi poduri de încredere între cetățeni și autoritățile publice locale

Asociația pentru Combaterea Izolării Informaționale "ECOU" a încheiat procesul de constituire a Comitetelor Cetățenești de Monitorizare (CCM) și a Consiliilor Locale de Transparență (CLT) în cadrul proiectului "Împreună cu cetățenii pentru combaterea corupției în comunitățile locale din raionul Cahul și Căușeni".

Astfel, pe parcursul lunii martie au fost organizate ședințe de informare și ședințe de constuire a CCM-urilor în satul Cîrnățeni (r. Căușeni), în comuna Cucoara și s. Slobozia Mare (r. Cahul), precum și a CLT-urilor din orașul Căușeni și municipiul Cahul. Principala misiune a acestor cinci platforme de implicare civică apolitice și pro-active va fi să contribuie la reducerea corupției și sprijinirea autorităților publice locale în aprofundarea transparenței decizionale.

Pentru a asigura o diversitate de opinii și experiențe, în calitate de membri ai acestor platforme civice sunt reprezentanți ai OSC-lor locale active ; reprezentanți ai mediului academic, ai cultelor reliogioase ; profesioniști/experți din domeniile educație, cultură, sănătate, agricultură, precum și cetățeni activi din localitățile de referință.

Conform directorului de proiect, Vitalie PONOMARIOV, prin intermediul CCM/CLT se dorește stabilirea podurilor de încredere între cetățeni și autoritățile publice locale: "Aceste instrumente anticorupție reprezintă un exercițiu democratic de participare civică care urmărește să implice OSC-urile și cetățenii activi din raioanele Cahul și Căușeni, care, astfel, vor avea posibilitatea să înainteze propuneri de diminuare a nivelului corupției în regiune".

În perioada imediat următoare urmează evenimentele oficiale de lansare după care fiecare CCM/CLT împreună cu autoritățile publice locale vor elabora un plan de transparență în vederea asigurării cetățenilor a unei accesibilități mai mare la informația de interes public.

 

***

Platformele de implicare civică au fost constituite grație derulării proiectului „Consolidarea Statului de Drept și a Mecanismelor Anticorupție în Republica Moldova” care este cofinanțat de Uniunea Europeană și Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ), și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). În Regiunea de Dezvoltare Sud partenerii proiectului sunt Centrul „Pro-Europa” Comrat împreună cu Institutul Regional pentru Dezvoltare Economică „REDI”, care implementează proiectul „Sprijinirea implicării societății civile în procesele de construire a infrastructurii anticorupție în Regiunea Sud a Republicii Moldova”.


Asociația pentru Combaterea Izolării Informaționale „ECOU” este beneficiar al Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene și al Ministerului Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementează proiectul „Împreună cu cetățenii pentru combaterea corupției în comunitățile locale din raioanele Cahul și Căușeni”.




PORTALUL INFORMATIONAL CIVIC.MD

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Toate anunțurile și articolele sunt adăugate de către membrii comunității. Dacă aveți îngrijorări sau dubii față de un material apărut pe site expediați-ne un mesaj la administrator@civic.md.

Administrația portalului va șterge orice material care instigă la ură sau violență.
Utilizaţi informaţia din acest site pe propriul risc!

Hostingul pentru portalul CIVIC.MD este oferit gratuit de compania Starnet

 starnetlogo

Autentificare/Creare cont

Folosiți câmpurile de mai jos pentru a vă loga într-un cont existent.

Folosiți butoanele sociale pentru a vă loga într-un cont existent sau pentru a deschide un cont nou. Pentru a crea un cont nou fără rețele sociale folosiți linkul de aici

Am uitat Login-ul | Am uitat parola