Hackathon-ul „Corupția nu mai este la modă – cum putem deveni o societate integră”

Hackathon-ul „Corupția nu mai este la modă – cum putem deveni o societate integră”

America House Chișinău invită tinerii 16-21 ani la Hackathon-ul „Corupția nu mai este la modă – cum putem deveni o societate integră”, program concurs în echipe, 5 zile de instruire, 17-21 august, 17:30-19:30, cu prezență fizică, str Bănulescu Bodoni 27. 

Înregistrare:  https://forms.gle/JZtFF5dPej3Ny6dZ7

Dacă:

-Eşti tânăr/ă cu vârsta între 16-21 ani;

-Doreşti să-ţi dezvolţi şi promovezi spiritul pro-activ;

-Să cunoşti care sunt practicile de prevenire a corupţiei şi care ar fi aportul

tău în astfel de activităţi;

-Doreşti să cunoşti de ce este important să ne implicăm toţi în activităţile anticorupţie;

-Şi îţi doreşti să devii un model de personalitate integră şi egală în societate,

– demnă de a fi urmată de cât mai mulţi semeni;

Aplică pentru a participa la Hackathonul pentru tineri „Corupția nu mai este la modă – cum putem deveni o societate integră”. În cadrul concursului de echipe vor fi abordate subiecte, sub aspect teoretic şi practic, prin utilizarea metodelor interactive. Astfel, agenda include subiecte precum: factorii determinanţi ai corupţiei, consecinţele corupţiei, anticorupţia şi metodele ei, practici naţionale şi internaţionale de prevenire a corupţiei, integritatea şi modalităţi de fortificare a acesteia, rolul autorităţilor publice, societăţii civile şi a fiecărui cetăţean în prevenirea corupţiei… Activităţile teoretice şi cele practice vor contribui ca audienţii:

1. Să recunoască manifestările coruptionale şi să le distingă de alte ilegalităţi.

2. Să conştientizeze consecinţele fenomenului corupției la diferite nivele:

individul; social; economic, educaţional, instituţional etc.

3. Să recunoască şi să respingă comportamentele ilegale, care generează corupţie.

4. Să recunoască şi să aplice instrumente de prevenire a corupţiei.

5. Să-şi valorifice drepturile şi responsabilităţile de cetăţean pentru a preveni corupţia şi a nu deveni victimă a corupţiei.

Programul va cuprinde prezentări şi activităţi interactive: jocuri pe rol, lucru în grup, studii de caz, club de discuţii, pentru a dezvolta abilităţi de lucru în echipă şi individuale, gândirea critică şi creativitatea, de a consolida spiritul activ şi non- toleranţă faţă de fenomenul corupţiei.

Speaker Virginia Moraru – licenţiată în drept, Universitatea de Stat din Moldova şi magistru în drept economic, Academia MAI „Ştefan cel Mare.” A început cariera profesională, în calitate de lector al catedrei „Drept civil,” a Academiei MAI „Ştefan cel Mare.”

 Din 2008 activează în cadrul Direcţiei Generale Prevenirea Corupţiei a Centrului Naţional Anticorupţie. Pe parcursul a 13 ani a exercitat atribuţii în domeniul formării, informării, instruirii, evaluării riscurilor şi vulnerabilităţilor de corupţie în autorităţile şi instituţiile publice, consiliere la implementarea standardelor de integritate, colaborând în acest sens, cu toate entităţile publice din tară.Colaborarea cu colegi din autorităţile naţionale şi din străinătate, sub egida proiectelor de asistenţa, a motivat mereu dorinţa de a cunoaşte cât mai mult şi de a realiza proiecte palpabile. În comun cu colegi din tară şi străinătate a elaborat primul manual unificat pentru formatori (din Republica Moldova şi Ucraina) – ”Prevenirea şi combaterea corupţiei la frontiera R. Molova şi Ucraina”, iar ulterior “Best Practices Manual on strengthening regional cooperation to prevent and combat corruption at the external borders of the EU.” Din 2014 este expert-formator al Colegiului pentru Managerii Serviciilor de Frontieră al OSCE oficiul din Tajikistan, formator al proiectului BOMNAF al UNDP Tajikistan şi formator al proiectelor parteneriatului estic, realizate de Agenţia Uniunii Europene FRONTEX.




PORTALUL INFORMATIONAL CIVIC.MD

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Toate anunțurile și articolele sunt adăugate de către membrii comunității. Dacă aveți îngrijorări sau dubii față de un material apărut pe site expediați-ne un mesaj la administrator@civic.md.

Administrația portalului va șterge orice material care instigă la ură sau violență.
Utilizaţi informaţia din acest site pe propriul risc!

Hostingul pentru portalul CIVIC.MD este oferit gratuit de compania Starnet

 starnetlogo

Autentificare/Creare cont

Folosiți câmpurile de mai jos pentru a vă loga într-un cont existent.

Folosiți butoanele sociale pentru a vă loga într-un cont existent sau pentru a deschide un cont nou. Pentru a crea un cont nou fără rețele sociale folosiți linkul de aici

Am uitat Login-ul | Am uitat parola