Peste 100 de tineri alegători familiarizați cu procedura de vot și motivați să participe la alegeri

În luna septembrie 2020, Centrul de Instruire și Dezvoltare Educațională a demarat o serie de sesiuni informative online cu scopul de a familiariza tinerii alegători despre procesul electoral și procedura de votare în cadrul alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie 2020. Centrul și-a propus să ofere suportul educativ necesar tinerilor alegători pentru a-și construi o relație pozitivă cu procesul electoral, a-și spori cultura electorală și forma obiceiul de a vota pe tot parcursul vieții.

În cadrul sesiunilor, tinerii sunt sensibilizați despre importanța votului, conștientizarea implicării în exercițiul electoral, formarea abilităților pentru a-și exercita drepturile democratice şi responsabilităţile în societate. Centrul încurajează participarea cetățenilor la procesul electoral/politic și oferă instrumentele și resursele necesare, pentru ca aceștia să poată vota informat.

“Am rămas doar cu impresii bune, deoarece sesiunea prezintă informații necesare și benefice pentru alegători. Tinerii trebuie să se convingă că vocea lor contează și că au o putere de decizie mare. Acesta ar fi unul din factorii ce ar ajuta la creșterea ratei participării tinerilor la vot”, ne-a spus Adelina Gheorghiță, una din participantele la sesiunea de ieri.

O altă participantă, Cătălina Cebotarescu a declarat că ea este foarte mulțumită de organizarea aceastei sesiuni de informare, deoarece s-a pus accent pe cele mai importante aspecte ce vizează procedura de votare, iar unele lucruri chiar nu le cunoaștea. De asemenea, tânără alegătoare, Ana-Maria Iavorschi consideră că este o sesiune utilă și trebuie informați cât mai mulți tineri. Ne îndeamnă să informăm în special tinerii care merg prima dată la vot, căci ea nu a știut informația primită astăzi când a mers prima oară.

Educația electorală a tinerilor alegători cu privire la procesul electoral și politic poate crea obiceiuri pe tot parcursul vieții, poate crea un dialog familial despre cetățenie activă și spori creșterea participării la vot. Studiile arată că tinerii alegătorii simt adesea că votul lor nu contează, când în realitate este opusul. Votul tinerilor contează și fiecare vot poate face diferența.

Proiectul “Exersează-ți dreptul la vot - Informarea tinerilor alegători despre procesul electoral și procedura de vot”, este finanțat de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA. Opiniile, constatările și concluziile acestui articol aparțin Centrului de Instruire și Dezvoltare Educațională și nu reflectă neapărat pe cele ale Departamentului de Stat al SUA.

Descrierea organizațieiCentrul de Instruire și Dezvoltare Educațională este o organizație non-profit, constituită în anul 2017, cu scopul de a contribui la dezvoltarea educațională a comunității din regiuni și a educației civice a cetățenilor. Misiunea Centrului este de a contribui la informarea, educarea și dezvoltarea capacităților tinerilor de a se implica activ în comunitate, în procesul de luare a deciziilor, dezvolta spiritul civic, promova dezvoltarea educațională și voluntariatul.

#alegeri2020 #alegeriprezidentiale




PORTALUL INFORMATIONAL CIVIC.MD

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Toate anunțurile și articolele sunt adăugate de către membrii comunității. Dacă aveți îngrijorări sau dubii față de un material apărut pe site expediați-ne un mesaj la administrator@civic.md.

Administrația portalului va șterge orice material care instigă la ură sau violență.
Utilizaţi informaţia din acest site pe propriul risc!

Hostingul pentru portalul CIVIC.MD este oferit gratuit de compania Starnet

 starnetlogo

Autentificare/Creare cont

Folosiți câmpurile de mai jos pentru a vă loga într-un cont existent.

Folosiți butoanele sociale pentru a vă loga într-un cont existent sau pentru a deschide un cont nou. Pentru a crea un cont nou fără rețele sociale folosiți linkul de aici

Am uitat Login-ul | Am uitat parola