Moldova are doi reprezentanţi în Comitetul de coordonare a activităţilor Parteneriatului Estic

Moldova va fi reprezentată în Comitetul general de coordonare a activităţilor Parteneriatului Estic de doi activişti ai societăţii civile din ţară. Natalia Cojuhari, preşedinte al Consiliului Naţional al Tineretului din Moldova a fost aleasă coordonator al grupului „Contacte între Oameni”, iar Sorin Mereacre, directorul reprezentanţei în Moldova a Fundaţiei „Eurasia” a devenit facilitator la nivel naţional. transmite Info-Prim Neo.

Comitetul de coordonare a fost format la Forumul Comisiei Europene de la Bruxelles, la care au participat câte 20 de reprezentanţi ai diferitor organizaţii ai societăţii civile din cele şase ţări, beneficiare ale Parteneriatului Estic: Moldova, Ucraina, Georgia, Armenia, Azerbaidjan şi Belarus. La rândul său, Forumul a creat patru grupuri de lucru pentru fiecare din cele patru platforme prioritare ale programului.

„În cadrul Forumului, Comisia Europeană (CE) a anunţat că îşi doreşte o cooperare cu societatea civilă din cele şase ţări şi anume pe direcţiile celor patru platforme prioritare: domeniul democraţiei, bunei guvernări şi stabilităţii; integrării economice şi a convergenţei cu politicile UE; securităţii energetice şi a contactelor între oameni”, a comunicat pentru Info-Prim Neo Sorin Mereacre.

Natalia Cojuhari a spus că menirea acestor grupuri de lucru, orientate pe direcţiile platformelor prioritare, constă în consultarea şi monitorizarea activităţii Parteneriatului Estic.

„CE a insistat ca să fie o deschidere mai mare către societatea civilă. CE vrea să dea un semnal clar guvernelor acestor ţări că este necesară şi implicarea societăţii civile, în procesele de reforme, care trebuie să aibă loc în cadrul Parteneriatului Estic”, a mai spus Mereacre.

Iniţiativa constituirii unui comitet de coordonare aparţine preşedinţiei suedeze a UE. Forumul organizaţiilor societăţii civile se va întruni o dată pe an, între timp, coordonatorii la nivel de platforme şi cei naţionali vor asigura activităţile curente.

Parteneriatul Estic a fost lansat în mai 2009, în calitate de cadru de cooperare a Uniunii europene cu şase ţări ex-sovietice: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, R. Moldova şi Ucraina.

www.info-prim.md

Autentificare/Creare cont

Folosiți câmpurile de mai jos pentru a vă loga într-un cont existent.

Folosiți butoanele sociale pentru a vă loga într-un cont existent sau pentru a deschide un cont nou. Pentru a crea un cont nou fără rețele sociale folosiți linkul de aici

Am uitat Login-ul | Am uitat parola