Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 62

 

Aveți grijă de sănătatea Dvs. și a celor dragi. Spălați-vă regulat și minuțios pe mâini, respectați eticheta tusei, păstrați distanța socială și stați acasă. #Covid19 #StaiAcasa

ONG-URILE DE MEDIU CER O EXPERTIZA ECOLOGICE A CONSTRUCTIEI TRONSONULUI GIURGIULESTI - CAHUL

Distribuie prietenilor:


Liderii ONG-urilor de mediu au solicitat, in cadrul unei intalniri la Ministerul Ecologiei si Resurselor Naturale, sa fie sistate toate lucrarile de constructie a tronsonului de cale ferata Giurgiulesti - Cahul pana la obtinerea avizelor expertizei ecologice obstesti.

Totodata ONG-urile propun ca "autoritatile de stat sau un grup de initiativa" sa desfasoare in localitatile de pe malul Prutului un referendum local privind oportunitatea si variantele eventuale de constructie a caii ferate Giurgiulesti-Cahul.

In cadrul intrevederii cu ministrul Ecologiei Constantin Mihailescu liderii ONG-urilor de mediu si-au exprimat ingrijorarea in legatura cu faptul ca lucrarile la santier au inceput fara a avea avizele pozitive ale expertizelor tehnice si ecologice. "Pana in acest moment lipseste studiul de evaluare a impactului de mediu", au mai declarat liderii ONG-urilor.

Proiectul de executie este elaborat "fara a se tine cont de faptul ca teritoriul alocat pentru constructie se afla sub protectia Conventiei RAMSAAR privind zonele umede".

Ca urmare a discutiilor, a fost intocmit un proces-verbal care va fi pus la dispozitia membrilor Guvernului. Ministrul i-a informat pe participanti despre pozitia Guvernului si a ministerului privitor la necesitatea acestui obiectiv si activitatile intreprinse in vederea expertizarii documentatiei de proiect.

Lucrarile de constructie a caii ferate Cahul- Giurgiulesti, care au fost demarate la inceputul lunii iunie 2007, se preconizeaza a fi finalizate la sfarsitul anului 2008. Costul proiectului este evaluat la 837 milioane de lei, tronsonul de cale ferata va avea o lungime de 49,87 kilometri.

 

 


Distribuie prietenilor:


logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet