frule

A avut loc Conferinţa "Grupurilor de Lucru Tematice" din cadrul "Rețelei Naționale de Dezvoltare Rurală din Moldova"

Conferința "Grupurilor de lucru tematice (GLT)" care au fost înființate și activează în cadrul "Rețelei Naționale de Dezvoltare Rurală (RNDR) din Moldova", a avut loc pe 23 aprilie 2019 în incinta Summit Event and Conference Centre din Chişinău.

Cele trei grupuri de lucru tematice pe următoarele teme specifice au fost lansate pe 2 noiembrie 2018 în cadrul Comitetului de Administrare al RNDR:

GLT1. Agricultură și Mediu, cu tematica în acest an: "Irigarea și utilizarea durabilă a apelor subterane",

GLT2. Procesarea alimentelor, cu tematica în acest an: "Prelucrarea produselor agro-alimentare tradiționale la scară mică",

GLT3. Dezvoltare rurală, cu tematica în acest an: "Turism rural – provocări și perspective”.

Cele trei ședințe ale GLT, desfășurate sub formă de ateliere de lucru structurate, au avut loc în decembrie 2018, ianuarie 2019 și, respectiv, februarie 2019. În cadrul acestor ședințe lunare participanții au discutat aspectele critice și problemele principale în domeniile specifice; au prezentat rezultatele analizei situației actuale în sectoarele respective, au împărtășit ideile și opiniile cu privire la problemele și obstacolele existente și au făcut recomandări pentru raportul final. Fiecare grup de lucru tematic a fost moderat de un expert recrutat de către Proiectul de asistență tehnică pentru ENPARD.

Obiectivul principal al Conferinței a fost de a prezenta factorilor de decizie, implementatorilor și publicului larg concluziile grupurilor de lucru tematice asupra celor trei teme specifice.

Rețeaua Națională Rurală a fost creată în rezultatul colaborării dintre proiectele: "Asistență tehnică pentru implementarea Contractului de Reformă Sectorială: Programul European de Vecinătate pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (ENPARD) și „Facilitarea implicării active a societății civile în dialogul de politici agro-rurale”, ambele proiecte finanțate de către Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova.

Beneficiarul ambelor proiecte este Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM).

Informații suplimentare cu privire la evenimentul desfășurat pot fi obținute de la Proiectul de Asistență Tehnică pentru ENPARD (Tatiana Ploşniţă – plosnita@agrotec-spa.net, +373 69178484).



Autentificare/Creare cont

Folosiți câmpurile de mai jos pentru a vă loga într-un cont existent.

Folosiți butoanele sociale pentru a vă loga într-un cont existent sau pentru a deschide un cont nou. Pentru a crea un cont nou fără rețele sociale folosiți linkul de aici

Am uitat Login-ul | Am uitat parola