30 de minigranturi în domeniul transparenței APL în proces de realizare

 

PRO logo

Locuitorii a 10 localități din diferite zone ale Republicii Moldova vor avea un mai mare acces la informațiile de interes public și se vor putea implica mai activ în procesul decizional local datorită celor 30 de minigranturi realizate de 11 ONG-uri active, APL și grupuri de inițiativă beneficiare ale proiectului „Sporirea transparenţei administrației publice locale în Republica Moldova prin implementarea politicilor participative”.

Prin realizarea acestor miniproiecte, Centrul CONTACT își propune să instituie noi căi de comunicare dintre cetățeni și administrația publică locală.

Pînă în prezent în localitățile beneficiare s-au reusit următoarele:

  • Comuna Chetrosu, satul Mereni, Costești, orașele Drochia, Ștefan Vodă, Leova și Glodeni au reușit să editeze primul număr al Buletinului Informativ local;
  • Ștefan Vodă, Gura Bîcului, Copceac și Chetrosu au instalat echipamentul audio-video în sala de ședințe a Primăriilor;
  • Localitățile Mereni și Chetrosu sunt în proces de elaborare și lansare a paginilor web a comunităților locale;
  • Localitățile Gura Bîcului, Copceac și Dubăsarii Vechi sunt în proces de instalarea a echipamentului necesar pentru nodurile radiofonice, unde cetățenii din aceste localități vor fi informați și sensibilizați prin radio local care va transmite zilnic noutățile din localitate, inclusiv deciziile de către autoritățile publice locale.
  • Ziua ușilor deschise la primăria Mereni s-au desfășurat cu implicarea tinerilor la luarea deciziilor privind amenajarea teritoriului satului și a altor idei de proiecte venite din partea acestora.
    Dna Primar Colesnic Ludmila și Coordonatorul CLT, dna Leu Marta le-au susținut ideile frumoase de perspectiva și i-au încurajat cu implicarea directă din partea APL-ului.
  • Sunt în proces de organizare Campaniile de informare a cetățenilor și a tuturor persoanelor interesate despre activitatea consiliului local, comunal, orășenesc.
  • În majoritatea localităților beneficiare au fost elaborate și aprobate reguli interne de asigurare a transparenței și accesului la informație.

Proiectul își propune drept scop sporirea nivelului de transparență în activitatea autorităților publice  locale prin elaborarea, promovarea și adoptarea  în mod participativ a politicilor publice locale,  elaborarea și implementarea  unor planuri locale de aprofundare a transparenței și de asigurare a accesului cetățenilor la informațiile de interes public.

Menționăm că, proiectului „Sporirea transparenţei administraţiei publice locale în Republica Moldova prin implementarea politicilor participative”, este finanțat de Fondul pentru Democrație al Națiunilor Unite (The United Nations Democarcy Fund - UNDEF) și realizat de Centrul CONTACT.

Pentru detalii sau informații suplimentare: 022 233948 lilia.porumb2017@gmail.com.

Persoana de contact – Liliana Porumb, coordonator de proiect.




PORTALUL INFORMATIONAL CIVIC.MD

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Toate anunțurile și articolele sunt adăugate de către membrii comunității. Dacă aveți îngrijorări sau dubii față de un material apărut pe site expediați-ne un mesaj la administrator@civic.md.

Administrația portalului va șterge orice material care instigă la ură sau violență.
Utilizaţi informaţia din acest site pe propriul risc!

Hostingul pentru portalul CIVIC.MD este oferit gratuit de compania Starnet

 starnetlogo

Autentificare/Creare cont

Folosiți câmpurile de mai jos pentru a vă loga într-un cont existent.

Folosiți butoanele sociale pentru a vă loga într-un cont existent sau pentru a deschide un cont nou. Pentru a crea un cont nou fără rețele sociale folosiți linkul de aici

Am uitat Login-ul | Am uitat parola