Educatie fara frontiere

Un grup de 12 persoane reprezentanti ai Gimnaziilor internat din Republica si ai ONG-lor ce activeaza in domeniul protectiei drepturilor copiilor au participat la o vizita de studiu pe un termen de 7 zile in R. Ceha cu scopul cunoasterii formelor de protectie a copiilor aflati in dificultate.

Acest eveniment a fost organizat de catre Asociatia “Prietenii Copiilor” in colaborare cu Agency for Development Assistance and Humanitarian Aid (ARPOK) cu sustinerea Fundatiei Soros-Moldova si a Fundatiei pentru o Societate Deschisa din Praga a implementat in cadrul Programului Est Est: Parteneriat fara Frontiere proiectul “Education across the borders” pe perioada august-noiembrie 2008.

Scopul proiectului a fost promovarea modelelor europene de educatie non-formala, de protectie si de asistenta a copiilor in situatie de risc din Moldova, bazate pe practicile pozitive din Republica Ceha.

Proiectul a continut trei etape de desfasurare:

I-a etapa – a fost organizarea un training in educatie non-formala pentru 20 participanti dintre care : educatori-ludotecari din Gimnaziile internat din republica si membri a ONG-urilor ce activeaza in domeniul protectiei drepturilor copiilor din R. Moldova cu scopul consolidarii capacitatilor profesionale si transferul de bune practici in domeniul educatiei non-formale.

Seminarul a fost organizat de specialisti calificati in domeniu din R. Ceha in perioada 22-25 septembrie 2008.

II-a etapa - a prevazut vizite de studiu in sase Organizatii neguvernamentale care activeaza in domeniul protectiei copilului din R. Moldova pentru cunoasterea practicilor pozitive in domeniul desfasurarii activitatilor de educatie non-formala si transferul de experienta dintre specialistii locali si cei din R. Ceha. Astfel s-au creat noi parteneriate, orientate pe educatie non-formala care vor promova calitate si eficienta in efectuarea serviciilor pentru copii si tineret.

Schimbul de experienta s-a desfasurat in perioada 29 septembrie - 1 octombrie 2008.

III-a etapa - a fost organizata o vizita de studiu pentru un grup de 12 persoane (reprezentanti ai Gimnaziilor Internat din Republica si ONG-lor ce activeaza in domeniul protectiei drepturilor copiilor) la Asociatii similare din R. Ceha (regiunile Praga si Olomouc) organizata de catre ONG ARPOK. Vizita de studiu  a avut loc in perioada 9 - 15 noiembrie 2008.

Scopul vizitei a fost cunoasterea de practici Europene, forme alternative de educatie si de integrare sociala a copiilor in situatii de risc.

Vizita a oferit posibilitati de cunoastere a Centrelor pentru copii si tineret, ca mod de educatie si  integrare a copiilor prin joc; a centrelor de reabilitare / ateliere de lucru protejate, reabilitare prin animatie; acumularea de noi cunostinte a educatorilor din institutiile rezidentiale  in domeniul educatiei nonformale; exploararea modalitatilor de colaborare intre ONG-uri si institutii publice din Republica Ceha.

In urma acestei vizite pe data de 26 noiembrie Asociatia „Prietenii Copiilor” in colaborare cu CCF Moldova vor organiza o Masa Rotunda cu tema: „Impartasirea experientei acumulate in R. Ceha in domeniul protectiei drepturilor copiilor” la care vor participa reprezentanti ai ONG-lor membre APSCF.

 

 




PORTALUL INFORMATIONAL CIVIC.MD

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Toate anunțurile și articolele sunt adăugate de către membrii comunității. Dacă aveți îngrijorări sau dubii față de un material apărut pe site expediați-ne un mesaj la administrator@civic.md.

Administrația portalului va șterge orice material care instigă la ură sau violență.
Utilizaţi informaţia din acest site pe propriul risc!

Hostingul pentru portalul CIVIC.MD este oferit gratuit de compania Starnet

 starnetlogo

Autentificare/Creare cont

Folosiți câmpurile de mai jos pentru a vă loga într-un cont existent.

Folosiți butoanele sociale pentru a vă loga într-un cont existent sau pentru a deschide un cont nou. Pentru a crea un cont nou fără rețele sociale folosiți linkul de aici

Am uitat Login-ul | Am uitat parola