Dezvoltarea Durabila este promovata prin Politici de Tineret in Republica Moldova si Romania
Lansarea oficiala va avea loc la sediul Centrului de Mediere si Securitate Comunitara, in sala de seminarii, Str. Pantelimon nr. 32, etj. 5, ap 8, Iasi (zona Podul de Fier).
Scopul proiectului este dezvoltarea durabila a zonei transfrontaliere Romania - Republica Moldova prin elaborarea politicilor comune de tineret (conform „Chartei Europene a Tinerilor") pentru „asigurarea unei functionari optime si a unui management solid la granite".
Beneficiarii proiectului sunt 30 de autoritati publice locale (15 din Romania si 15 din Republica Moldova) si 30 de organizatii non-guvernamentale (grupuri formale sau informale de tineri, intitulate „grup local de tineret") interesate in promovarea politicilor de tineret pentru o dezvoltare durabila a zonei transfrontaliere.
Principalele produse ce se vor realiza in cadrul acestui proiect sunt:
- doua Forumuri Des-centralizate intitulate: „Dezvoltare Durabila Transfrontaliera prin Politici de Tineret" (unul in Romania si unul in Republica Moldova)
- un Web-site de promovare a institutiilor si organizatiilor beneficiare in cadrul proiectului
- o baza de date a institutiilor si grupurilor de tineri interesati in dezvoltarea durabila transfrontaliera
- o brosura intitulata „Bune practici in domeniul Dezvoltarii Durabile prin Dezvoltarea Politicilor de Tineret"
- o strategie pe termen scurt, mediu si lung de dezvoltare a politicilor de tineret pentru o Dezvoltarea Durabila a zonei transfrontaliere
- o „Expozitie itineranta" vizuala (poze si postere)
- zece „Evenimente Comunitare" in zece localitati interesate in Dezvoltarea Durabila transfrontaliera prin dezvoltarea politicilor de tineret.
Prezenta lansare se desfasoara in cadrul proiectului „Dezvoltare durabila transfrontaliera prin Politici de Tineret", cu sprijinul financiar al UNIUNII EUROPENE prin Programul de Vecinatate Romania - Republica Moldova 2004-2006, autoritatea contractanta Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor.
Pentru detalii cu privire la proiect sau informatii suplimentare: Cristina Chert - coordonator proiect, Centrul de Mediere si Securitate Comunitara, tel: 0232/252.920, mob. 0727 850 691, info@cmsc.ro sau pe fax: 0232/252.926.
Uniunea Europeana reprezinta o entitate politica, sociala si economica compusa din 27 tari. Statele-membre au decis impreuna, pe parcursul unui proces de extindere ce a durat 50 de ani, sa construiasca o zona de stabilitate, democratie si dezvoltare durabila, mentinand diversitatea culturala, toleranta si libertatile individuale. Uniunea Europeana isi propune sa impartaseasca realizarile si valorile sale cu tarile si popoarele de dincolo de granitele ei.