Progresele în domeniul Educației Incluzive prezentate la Conferința Națională “Fiecărui copil – o educație de calitate"

Chișinău, 12 martie 2015. Ministerul Educației al Republicii Moldova în parteneriat cu APSCF, CCF Moldova și alte ONG-uri de profil a organziat prima conferință națională în domeniul educației incluzive „Fiecărui copil – o educație de calitate”.

Evenimentul a prezentat progresele înregistrate de Republica Moldova în domeniul implementării Programului de dezvoltare a educației incluzive pentru anii 2011 – 2020.

Un moment important din timpul evenimentului a fost  prezentarea rezultatelor  studiului de opinie și  evaluării intermediare a implementării Programului de dezvoltare a Educației Incluzive în Republica Moldova pentru anii 2011-2020.

Realizarea studiului a fost posibilă cu susținerea proiectului ”Dinamizarea procesului de Educație Incluzivă în Republica Moldova” implementat de APSCF,  finanțat de Fondul Societății Civile pentru Educație, prin intermediul Campaniei  Globale pentru Educație și cofinanțat de Soir.

Evenimentul a culminat cu inițiativa APSCF, susținută de CCF Moldova  în cadrul proiectului ”Dinamizarea procesului de Educație Incluzivă în Republica Moldova” ,  de premiere a  6 instituții de învățământ din țară dar și a unui centru de asistență psihopedagogică  pentru rezultate remarcabile în domeniul educației incluzive.

Instituțiile de învăţământ premiate sunt:

GIMNAZIUL DIN SATUL TUDORA, raionul Ștefan Vodă, premiat pentru promovarea parteneriatelor  în incluziunea copiilor cu cerințe speciale educaționale.

ȘCOALA PRIMARĂ „ALEXADRU  DONICI”, orașul Cahul, premiată  pentru succese remarcabile în incluziunea copiilor cu dizabilități multiple și severe.

LICEUL “MIHAI EMINESCU”, satul Sipoteni, raionul Călărași, premiat pentru susținerea procesului de dezinstituționalizare și promovare a educației incluzive a copiilor cu Cerințe Educaționale Speciale.

GIMNAZIUL  “MIHAI VITEAZUL”, satul Cazangic, raionul Leova,  premiat pentru implicarea cu  profesionalism a părinților în procesul de educație incluzivă.

GRĂDINIȚA NR. 12 din orașul Orhei, premiat pentru  perseverență și profesionalism în incluziunea educațională timpurie.

LICEUL TEORETIC PUHOI, raionul  Ialoveni , premiat pentru angajare plenară și dedicată în promovarea educației incluzive și management instituțional eficient.

Unul dintre cele mai emoționante momente din cadrul premierii a fost înmânarea PREMIULUI  SPECIAL „Alexandra GRAJDIAN – pentru Curaj și Perseverență în promovarea educației incluzive a copiilor” care a mers către  SERVICIUL  DE ASISTENȚĂ PSIHOPEDAGOGICĂ din raionul Criuleni pentru curaj și inovație în promovarea educației copiilor cu Cerințe Educaționale Speciale și disponibilitatea de împărtășire a experiențelor din domeniu.

De aprecieri s-au bucurat și câteva instituții media care au susținut și promovat inițiativele APSCF în cadrul proiectului ”Dinamizarea procesului de Educație Incluzivă în Republica Moldova”.

La conferință au participat  peste 200 de profesioniști din întreaga țară: reprezentanți ai ONG-urilor partenere, reprezentanți ai administrațiilor publice centrale și locale, profesori, cadre didactice de sprijin etc. Evenimentul este organizat  de Ministerul Educației, în parteneriat cu ONG-urile de profil din țară. 

conferinta nationala a educatiei incluzive

Autentificare/Creare cont

Folosiți câmpurile de mai jos pentru a vă loga într-un cont existent.

Folosiți butoanele sociale pentru a vă loga într-un cont existent sau pentru a deschide un cont nou. Pentru a crea un cont nou fără rețele sociale folosiți linkul de aici

Am uitat Login-ul | Am uitat parola