Agenda CJI pentru luna martie

În luna martie, Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) va continua campania ”Vrem acces în Parlament”, în scopul asigurării accesului liber al presei la ședințele Parlamentului, astfel încât instituţiile media să poată reflecta obiectiv şi multilateral activitatea legislativului și să informeze veridic cetățenii. În sprijinul jurnaliştilor, CJI va organiza în fiecare zi în care deputaţii se întrunesc în şedinţe plenare acțiuni de sensibilizare. Pe această cale, CJI invită reprezentanții mass-media să se alăture acestei campanii.

De asemenea, CJI va intensifica eforturile de sensibilizare și în cadrul campaniei ”Pentru ordine și transparență în presă”, care îşi propune să dezvăluie identitatea  proprietarilor instituțiilor mass-media, pentru ca cetăţeanul să-i cunoască şi să poată alege în mod conștient informația, fără a fi manipulat de patronii anonimi.

Tot în această lună, CJI va reuni reprezentanții mass-media la o nouă ședință a Clubului de presă.

Departamentul Media-Azi şi Cercetare va menține în câmpul atenției sale principalele campanii desfășurate de CJI. Cu această ocazie va oferi tribuna mai multor reprezentanți ai presei pentru a lua atitudine în probleme, cum ar fi limitarea accesului în sala de ședințe a Parlamentului pentru jurnaliștii acreditați aici sau lipsa de transparență a proprietății mass-media. În mod tradițional, va fi cu ochii pe evenimentele curente din domeniu și vă va prezenta știri cu informația la zi. Rubrica de comentarii își va extinde arealul tematic – în luna martie vom aborda subiecte ce vizează starea agențiilor de presă din Moldova, probleme ce țin de difuzarea presei, de cenzurarea Internetului sau de legile scrise și nescrise de care se conduc  în activitatea lor profesională jurnaliștii din țările europene.  În cadrul rubricii de interviuri vom discuta problemele breslei cu diferite personalități din țară și de peste hotare.

Departamentul Politici şi Legislaţie Media va monitoriza situația presei din R. Moldova, precum și inițiativele și modificările legislative din domeniu. Echipa departamentului va acorda, de asemenea, asistență juridică gratuită instituțiilor mass-media și jurnaliștilor.

La Școala de Studii Avansate în Jurnalism începe cursul de Visual. Timp de o săptămână studenții vor învăța să pagineze un ziar. În partea a doua a lunii viitorii jurnaliști vor asista la cursul de Jurnalism de investigație, în cadrul căruia vor acumula cunoștințe teoretice și practice despre ce este și cum se realizează o investigație jurnalistică. Studenții vor alege subiecte care merită a fi investigate, vor face muncă de teren și, în final, vor realiza un material de investigație.

Pentru a fi la curent cu activitățile desfășurate de CJI, vizitați pagina www.media-azi.md, www.scoaladejurnalism.md. De asemenea, ne găsiși și pe Facebook – Centrul pentru  Jurnalism  Independentși Școala de Studii Avansate în Jurnalism.

Activitățile CJI sunt sprijinite financiar de Uniunea Europeană, Ambasada SUA în Moldova;  Civil Rights Defenders din Suedia;  Media Legal Defence Initiative, National Endowment for Democracy (NED); Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Biroul pentru Democraţie, Drepturile Omului şi Muncă al Departamentului de Stat american. Misiunea în Moldova a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) etc. 

 

Autentificare/Creare cont

Folosiți câmpurile de mai jos pentru a vă loga într-un cont existent.

Folosiți butoanele sociale pentru a vă loga într-un cont existent sau pentru a deschide un cont nou. Pentru a crea un cont nou fără rețele sociale folosiți linkul de aici

Am uitat Login-ul | Am uitat parola