Acțiune publică în fața Parlamentului RM: Rețeaua tinerilor "Iubește-ți râul!" solicită parlamentarilor să ia sub control protecția râurilor din Moldova
„Iubește-ți râul!” – acest mesaj îl vor transmite tinerii din rețeaua „Iubește-ți râul!” celor 101 parlamentari, care se vor întruni în ședința de mâine, 18 iulie 2014 la ora 09.00. În mod organizat, tinerii vor merge la Parlament și vor distribui tricouri cu mesajul “Iubește-ți râul!” și Declarația rețelei Tinerilor ”Iubește-ți râul!”fiecărui parlamentar venit la ședință. Prin intermediul acestei acțiuni tinerii solicită Parlamentului Republicii Moldova să ia sub Control Parlamentar aspectele legate de protecția și utilizarea râurilor din Moldova. Tinerii se vor întruni în fața Parlamentului la ora 08.15.
Rețeaua tinerilor „Iubește-ți râul!” reunește circa 400 de tineri, care au participat la o serie de acțiuni civice, organizate în 2012-2014 pentru informarea și conștientizarea populației despre problemele ce afectează și distrug râurile Republicii Moldova, cum ar fi: prima expediție a tinerilor pe râul Bîc, Forumul Tinerilor din bazinul r. Bîc și Festivalul Tinerilor ”Iubește-ți râul!”, o serie de flash-mob-uri și o serie de campanii de salubrizare ale râurilor din Moldova, și numeroase activități de monitorizare a calității apelor din râuri, în urma acestor activități ei au identificat o serie de probleme, care grav afectează râurile noastre. Aceste probleme se regăsesc în declarația pe care o vor înmâna mâine parlamentarilor. Prin intermediul acestei acțiuni tinerii solicită Parlamentului Republicii Moldova să ia sub Control Parlamentar aspectele legate de protecția și utilizarea râurilor din Moldova.
Îndemnăm reprezentanții mass-media și toți doritorii să se alăture acestui eveniment.
Pentru detalii, vă rugăm să contactaţi reprezentanţii Centrului Naţional de Mediu: Ina Coșeru - Preşedinte CNM: 060589998, 079817448
Iuliana Cantaragiu – Expert CNM: 079812714, 068225870
Acest eveniment este organizat în cadrul proiectului Campania tinerilor „Iubeşte-ţi rîul!”, implementat de Centrul Naţional de Mediu, graţie susţinerii generoase a poporului american prin prisma Programului de Granturi pentru Democraţie al Ambasadei SUA din Republica Moldova şi cofinanţat de fundaţia americană EcoCatalyst Foundation.
Acest eveniment este finanţat de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA. Opiniile, constatările şi concluziile prezentate şi discutate în cadrul evenimentului aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat pe cele ale Departamentului de Stat al SUA.