FCC "Clipa Siderala" lanseaza proiectul"Drumul spre viitor", pentru copiii care se afla în situatii de criză
Cel mai probabil, multe organizatii obstesti sunt constiente de dificultatea punerii in aplicare a proiectelor sociale fără finantare externă, cel putin periodica (la inceputul proiectului). Idei si strategii interesante pur si simplu se topesc în fata ochilor nostri, fiinca se confruntă cu necesitatea de a pune în aplicare organizarea diverselor întâlniri cu cei care ar putea ajuta, actionează ca un supplicant,si isi pierd timpul cu lucruri care nu se termină întotdeauna cu succes.
În acest an, pentru prima data de cind activeaza FCC “Clipa Siderala “a primit un grant de la o organizație internațională - Ambasada SUA în Republica Moldova – pentru punerea în aplicare a proiectului mult asteptat. "Drumul spre viitor" va fi o continuare logică a activitatii Fondului, care este dedicata problemelor copiilor din medii defavorizate, inclusiv copii orfani, copii din familii vulnerabile,sărace . Socializarea lor cu succes, insuflarea stilului de viață sănătos și dorința de a dezvolta abilitățile lor fizice și intelectuale , sunt foarte importante pentru țara noastră. Anume acesti copii din satele rurale sunt cei care primesc de multe ori mai puțină atenție și îngrijire corespunzătoare , dar in urmatorii 10-20-30 de ani vor deveni viitorul Republicii Moldova.
Pentru acest proiect au fost selectate trei localitati din raionul Ungheni : s.Cornesti, s.Negurenii Vechi, com.Hircesti. În aceste localitati care sunt amplasate la o distant impunatoare de mun. Chisinău , locuiesc un numar mare de familii si copii copii care fac parte din categoria mentionata mai sus. Anume aici, începând cu 21 iunie, îsi ia startul "Caravana" organizata de FCC "Clipa Siderala" pentru organizarea activitatilor care vizează rezolvarea acestor probleme.
In total, in acest proiec vor fi implicati 530 de copii. De asemenea, aceste evenimente sunt planificate pentru a implica un număr mare din populatia adultă. În procesul de comunicare in timpul petrecerii activitatilor, va fi redactata lista copiilor care se afla in situatii de criza si au nevoie de asistentă socială.
Programul, oferit de noi, cuprinde elemente care contribuie la dezvoltarea de aptitudini, cum ar fi disciplina, stima de sine, lucrul în echipă, capacitatea de a-și asuma responsabilitati (în primul rând pentru copii cu calități puternice-lideri), promovarea unui stil de viață sănătos, precum și obținerea satisfacției in timpul implimentarii cunostintelor existente deja. Aceasta este ceea ce le lipseste de multe ori copiilor din satele indepartate din Republica Moldova.
Si toate acestea sunt posibile prin sprijinul financiar acordat de Ambasadei SUA în Republica Moldova