Rezultatele proiectului Antreprenoriat Social pentru Tinerii din Mediul Rural finantat de Ambasada Olandei la Kiev

În perioada august 2012 – iulie 2013, AO C.I.S.T.E. „CERTITUDINE” implementează proiectul Antreprenoriat Social pentru Tinerii din Mediul Rural cu susţinerea generoasă a Ambasadei Olandei la Kiev.

În cadrul acestui proiect au fost instruite 5 grupuri de tineri din 5 localităţi din nordul R.M. referitor la posibilităţile antreprenoriatului social ca şi alternativă de sporire a durabilităţii financiare a organizaţiilor necomerciale de tineret în baza experienţei consacrate a altor state.

De asemenea, a fost anunţat un concurs de micro-granturi pentru crearea sau extinderea unei afaceri sociale, în care au fost desemnaţi următorii 5 câştigători care vor primi un grant în valoare de € 900:

  1. AO „Adolescentul”, s. Chişcăreni, r-nul Sîngerei cu proiectul „Confecţionarea manuală şi realizarea produselor exclusive de unicat (brăţare, mărgele, brioşe, vaze, etc.)” de către voluntarii AO „Adolescentul”, banii colectaţi fiind utilizaţi pentru iniţierea proiectelor de tineret, dar şi pentru finanţarea activităţilor clubului de seniori pentru comunicarea mai eficientă între generaţii.
  2. AO „ATOS”, s. Vrăneşti, r-nul Sîngerei, cu proiectul „PopCorn pentru TINEri” prin intermediul căruia un grup de voluntari din s. Vrăneşti vor produce şi realiza atât de sărbători şi în timpul evenimentelor publice cât şi în week-end pop-corn în or. Sîngerei, iar banii colectaţi fiind direcţionaţi parţial pentru copiii din Centrul de Zi pentru Copii „CREDO” iar o altă parte pentru activităţi de tineret ale AO „ATOS” în s. Vrăneşti.
  3. Casa Comunitară HANSCA, cu proiectul „Creşterea Prepeliţelor” beneficiari direcţi ai căruia vor fi cei 5 copii cu deficienţe mintale şi fizice care au fost retraşi de la Casa Internat pentru Copii cu deficienţe mintale pentru băieţi, din or. Orhei. Din resursele oferite în cadrul proiectului Antreprenoriat Social pentru Tineri din Mediul Rural a fost procurat un frigider pentru păstrarea ouălor de prepeliţe pentru vânzare şi consum şi un generator care va asigura continuu cu energie echipamentul aflat în gestiunea casei comunitare Hansca.
  4. AO „Asociaţia Părinţilor şi Pedagogilor din s. Pîrliţa” cu proiectul „Colectarea Maculaturii pentru Dezvoltare Durabilă” prin intermediul căruia în mun. Bălţi vor fi instalate în instituţiile de învăţământ pentru colectarea separată şi valorificarea deşeurilor din hârtie pentru finanţarea iniţiativelor de mediu iniţiate de tineri.
  5. AO „Alternativa”, s. Costeşti, r-nul Ialoveni cu proiectul „Dezvoltare prin artă” care constă în crearea unui atelier de pictură în cadrul căruia voluntarii şi tinerii din familiile social-vulnerabile din s. Costeşti, r-nul Ialoveni vor avea posibilitatea să realizeze lucrări care vor fi vândute la diverse expoziţii şi evenimente publice din localitate şi din afară, iar banii colectaţi vor fi utilizaţi pentru dezvoltarea asociaţiei „Alternativa”.

Un exemplu de durabilitate financiară prin antreprenoriat social demn de urmat de o diversitate mare de asociaţii de tineret de pe tot teritoriul Republicii Moldova.

Pentru informaţii suplimentare contactaţi coordonatorul de proiect Eugeniu Graur la următoarele coordonate: eugeniu.graur@certitudine.md, tel. 079999533

Acest proiect este implementat de AO "CERTITUDINE" cu suportul generos al Ambasadei Olandei la Kiev

CERTITUDINEDutch Embassy

Autentificare/Creare cont

Folosiți câmpurile de mai jos pentru a vă loga într-un cont existent.

Folosiți butoanele sociale pentru a vă loga într-un cont existent sau pentru a deschide un cont nou. Pentru a crea un cont nou fără rețele sociale folosiți linkul de aici

Am uitat Login-ul | Am uitat parola