Victoriabank a oferit 100 de burse pentru cei mai buni studenţi ai ţării
Victoriabank a premiat cei mai buni 100 de studenţi ai ţării, selectaţi în cadrul "Programului de burse Victoriabank", organizat deja al treilea an consecutiv. Înmânarea burselor câştigătorilor a avut loc pe data de 15 februarie în cadrul unui eveniment festiv, desfăşurat în Sala Albă a hotelului Codru. La ceremonie a participat Loretta Handrabura, viceministră a Educaţiei, rectorii mai multor instituţii superioare de învăţământ, câştigători ai programului din promoţia precedentă, precum şi reprezentanţi ai băncii.
"Programul de Burse Victoriabank" a fost lansat cu ocazia Zilei Internaţionale a Studentului şi a ajuns deja la cea de-a treia ediţie. Scopul său constă în identificarea şi premierea celor mai buni studenţi din universităţile ţării, care se disting prin rezultate remarcabile la studii şi în activităţile extra curriculare. Valoarea totală a celor 100 de burse dintre care 70 de merit şi 30 sociale, acordate de Victoriabank pentru fiecare câştigător în parte pe 10 luni ai unui an academic, constituie 650 000 lei.
Ceremonia de înmânare a diplomelor şi cardurilor de bursieri pentru câştigătorii acestei ediţii a fost deschisă într-o atmosferă solemnă de corul "Lacrimoza" cu imnul studenţesc "Gaudeamus Igitur".
Dna Ludmila Vangheli, Vicepreşedinte al BC "Victoriabank" S.A.
"Ne bucurăm să vedem atât de mulţi tineri talentaţi, cu performanţe academice înalte, implicaţi activ în proiecte extracuriculare. Suntem mândri că putem susţine ascensiunea lor academică, deoarece considerăm că investiţiile făcute astăzi în dezvoltarea profesională a tinerilor vor aduce mâine pe piaţa muncii din Republica Moldova specialişti bine pregătiţi, care vor contribui la dezvoltarea durabilă a ţării. Şi noi le vom acorda suportul necesar în integrarea lor pe piaţa muncii autohtone.
Prin activitatea noastră de RSC consolidată şi permanentă, noi investim în dezvoltarea societăţii, fapt confirmat şi de cea mai înaltă distincţie - „Mercuriul de Aur" la categoria „Responsabil Social", obţinută în cadrul concursului „Marca comercială a anului" pentru proiectele de RSC dezvoltate pe parcursul anului 2012."
Dna Loretta Handrabura, Viceministră a Educaţiei
"Şi studenţii ca şi noi ne punem speranţa în performanţa zilei de mâine, pe care voi trebuie s-o valorificaţi. Rămâneţi să fiţi cei mai buni în tot ceea ce faceţi. Rămâneţi să fiţi perseverenţi, hotărâţi, fiindcă şansele vin pe diferite căi."
Dna Larisa Bugaian, prorector al Universităţii Tehnice din Moldova
"Sunteţi aici datorită acestui proiect iniţiat de Victoriabank. Acest proiect este o reuşită atât pentru studenţii merituoşi care au devenit bursieri Victoriabank, dar şi pentru întreaga societate – în care se apreciază şi încurajează performanţele academice."
Doru Postică, student al Academiei Economice din Moldova, câştigător al promoţiei 2013
"Mă alătur mulţumirilor, spunând un mare mulţumesc şi, desigur, să continue cu proiectele sociale. Am mai fost implicat în nişte proiecte pe care Victoriabank le-a susţinut. În liceu, am participat la olimpiada de matematică, susţinută de Victoriabank."
Parascovia Cupcea, câştigătoare a promoţiei precedente
"Eu personal în calitate de posesor al acestei burse în promoţia anului trecut am abordat-o din următoarele perspective: 1. recunoaşterea meritului şi susţinerea acestuia; 2. grija, încrederea şi transferul de responsabilitate din partea societăţii; 3. această bursă este un instrument de motivare pozitivă şi de susţinere a eforturilor noastre."
La concurs au fost admişi toţi studenţii la zi din ultimul an de studiu, care au depus dosarul la sediul central Victoriabank în perioada 19 noiembrie - 20 decembrie 2012, au urmat integral activitățile didactice din planul de învăţământ pentru anul de studii 2011- 2012, dețin media generală minimă de 9,5 pentru bursele de merit, şi de cel puțin 8 pentru bursele sociale.
Câştigătorii au fost selectaţi în baza dosarelor de concurs, care printre altele au inclus obligatoriu CV-ul candidatului şi dovezile performanţelor academice. Totodată, s-a ţinut cont de publicaţiile, diplomele, certificatele şi distincţiile obţinute de candidaţi pe parcursul anilor de studii în cadrul diverselor activități extracurriculare.