Dreptul la viaţă a copilului conceput nenăscut, abordat într-o dezbatere publică la ULIM

Ziua Internaţională a Drepturilor Omului, marcată anual la 10 decembrie a reunit studenţii din cadrul ULIM, cât şi de la alte instituţii de învăţământ din Republica Moldova, la o dezbatere publică cu genericul „Dreptul la viaţă a copilului conceput nenăscut”. Evenimentul a avut loc la 7 decembrie curent, în Sala Mică a Senatului din incinta ULIM, aud. 212, etajul 2 şi a fost  organizat de către Senatul Studenţesc ULIM.

În cadrul dezbaterii publice, dreptul la viaţă a copilului conceput nenăscut a fost abordat din punct de vedere juridic, medical, sociologic, psihologic, etc.

Viziunile şi părerile expuse de către participanţi au fost atât pro cât şi contra acestui fenomen. Au fost aduse exemple concrete aşa ca Kenia, care a consfinţit în legislaţia autohtonă dreptul la viaţă a copilului conceput nenăscut. Majoritatea participanţilor au fost împotriva avortului.

Preşedintele Senatului Studenţesc ULIM, Petru Iarmaliuc a menţionat că această manifestare este un prim pas spre sensibilizarea opiniei publice asupra problemei abordate. „Dreptul la viaţă în chintesenţa lui reprezintă dreptul de a avea drepturi, iar dacă facem referire nemijlocită la dreptul la viaţă a copilului conceput nenăscut, atunci noi lezăm acest drept prin legalizarea avortului. De aceea, trebuie să luptăm pentru promovarea adevăratelor valori supreme ale societăţii şi să sporim creşterea natalităţii prin politicile  promovate de guvernare, care  ar trebui să parvină la iniţiativa societăţii”, a conchis preşedintele Senatului Studenţesc ULIM.

Conform datelor istorice, anul acesta se împlinesc 64 de ani de când Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a adoptat "Declaraţia Universală a Drepturilor Omului", document  fundamental în lupta popoarelor lumii pentru înfăptuirea principiilor şi idealurilor stipulate de Carta Naţiunilor Unite. În întreaga lume se organizează manifestări aniversare care menţin vie flacăra luptei pentru demnitate şi libertate.

 

Autentificare/Creare cont

Folosiți câmpurile de mai jos pentru a vă loga într-un cont existent.

Folosiți butoanele sociale pentru a vă loga într-un cont existent sau pentru a deschide un cont nou. Pentru a crea un cont nou fără rețele sociale folosiți linkul de aici

Am uitat Login-ul | Am uitat parola