Servicii mai calitative pentru tinerii și adolescenții vulnerabili din Moldova

Bălți, 1 Noiembrie 2012: 18 specialiști – reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale și centrelor de sănătate prietenoase tinerilor din orașele Bălţi, Donduşeni şi Rîbniţa – au participat în perioada 23-25 octombrie 2012 la un atelier de instruire cu genericul„Managementul de caz pentru adolescenţii cu risc sporit de infectare cu HIV”. Timp de 3 zile participanţii au obținut cunoștințe teoretice și abilități practice privind realizarea cu succes a managementului de caz pentru adolescenții vulnerabili. Abordarea interactivă, exerciițiile  practice, jocurile de rol șistudiile de caz  au creat o atmosferă favorabilă pentru ca toți participanții să se implice activ în lucrările atelierului. Specialiștii au analizat situațiile riscante în care pot fi implicaţi adolescenţii, au depistat modalităţile de intervenţie și au elaborat planuri individuale de lucru cu beneficiarii.

”Este o experienţă ce ne dă speranţa că toate cunoştinţele acumulate în cadrul acestei instruiri vor fi aplicate cu succes în practica de lucru cu  fiecare beneficiar al centrului nostru,cei mai avantajați fiind adolescenții din grupul de risc”, a menționat Tatiana Lungu, recepționist la centrul „ATIS”, mun. Bălți, participantă la atelier.

„Pentru prima oară am aflat ce este o ecomapă”. Să știți că m-a impresionat cîtă informație poți afla despre un adolescent fără a acorda prea multe întrebări inutile. Anexată la dosar și completată cu noi și noi detalii, ecomapa prezintă itinerarul vieții copilului care stă în fața noastră”, a mai spus Aliona Ciobanu, psiholog Asociația „Tinerii pentru Dreptul la Viață”, Bălți.

Atelierul „Managementul de caz pentru adolescenţii cu risc sporit de infectare cu HIV” a fost organizat de Asociaţia "Tinerii pentru Dreptul la Viaţă", Bălţi în cadrul proiectului regional UNICEF, realizat cu suportul Comisiei Europene “Sporirea capacităților actorilor nonguvernamentali în prestarea serviciilor de consiliere și testare voluntară pentru adolescenții și tinerii cu risc sporit de infectare cu HIV”. Acesta esteal doilea atelier organizat pentru specialiștii din cele trei localități ale proiectului, cu scopul de a forma echipe profesioniste în acordarea serviciilor calitative tinerilor și adolescenților.




PORTALUL INFORMATIONAL CIVIC.MD

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Toate anunțurile și articolele sunt adăugate de către membrii comunității. Dacă aveți îngrijorări sau dubii față de un material apărut pe site expediați-ne un mesaj la administrator@civic.md.

Administrația portalului va șterge orice material care instigă la ură sau violență.
Utilizaţi informaţia din acest site pe propriul risc!

Hostingul pentru portalul CIVIC.MD este oferit gratuit de compania Starnet

 starnetlogo

Autentificare/Creare cont

Folosiți câmpurile de mai jos pentru a vă loga într-un cont existent.

Folosiți butoanele sociale pentru a vă loga într-un cont existent sau pentru a deschide un cont nou. Pentru a crea un cont nou fără rețele sociale folosiți linkul de aici

Am uitat Login-ul | Am uitat parola