Promovarea activitatilor in cadrul proiectului “Cunoasterea si promovarea valorilor democratice in randul copiilor si tinerilor”
La data de 1 si 3 iulie 2011, Asociatia obsteasca „Caroma Nord”, cu sustinerea Ambasadei Statelor Unite ale Americii in Chisinau, in cadrul proiectului “Cunoasterea si promovarea valorilor democratice in randul copiilor si tinerilor”, in parteneriat cu Asociatia obsteasca „Traditie” din mun. Balti, organizeaza 2 mese rotunde de promovare a activitatilor proiectului.
Scopul proiectului este de a ridica nivelul de cunoastere a valorilor democratice in rândul copiilor si tinerilor de vârsta 10-18 ani din localitatile Pirlita si Elizaveta prin experienta lor personala si implicarea activa in viata sociala.
Organizatiile partenere urmaresc sa consolideze dezvoltarea culturii democratice in randul copiilor prin intermediul unor practici inovative de educatie civica. Activitatile sunt planificate astfel incat treptat, lucrand in echipa, copii sa descopere valorile fara de care o societate nu va fi niciodata prospera si fericita. La inceput, copiii vor fi implicati intr-un concurs de “schita” a 8 societati antice, unde echipele vor lucra la portretul de “Bun Cetatean”. Activitatile constituie o experienta de invatare, pentru a facilita consolidarea capacitatilor si a competentelor sociale si a contribui la solidaritate, cunoscand faptul ca aceste calitati trebuie sa fie cultivate la o virsta cat mai frageda.
In perioada iulie-august va fi organizata o tabara de vara in cadrul careia vor fi organizate cluburi pe interese pentru copii si tineri in baza de voluntariat. Astfel copiii vor avea posibilitatea sa-si dezvolte abilitatile artistice si creativitatea in desen, pictura, arta decorativa, dans si muzica.
Rodul muncii voluntarilor in urma activitatii cluburilor va fi incununat cu organizarea unui Festival al Voluntarilor. Tinerele talente vor avea posibilitatea sa se afirme prin cantec si dans, iar lucrarile cele mai reusite vor fi expuse la o expozitie in cadrul acestui Festival.
Un alt aspect important este ca echipa de proiect doar va asista copiii sa se organizeze, sa stabileasca propriile reguli, sa lucreze independent si in echipa, sa identifice probleme si sa propuna idei pentru rezolvarea lor.
Metodele folosite in cadrul proiectului:
o incurajarea copiilor sa faca alegeri;
o asumarea de responsabilitati in luarea propriilor decizii;
o exprimarea ideilor cu creativitate;
o respectarea diferitor stiluri si abilitati ale copiilor ;
o folosirea abilitatilor de invatare prin cooperare;
o dezvoltarea competentelor de gandire critica;
o practicarea gandirii independente.
Detalii privind proiectul puteti obtine de la presedintele Asociatiei Caroma Nord, Rodica Frecautanu:
Tel: 25962324
GSM: 069124353
Posted: 2011-06-26 21:33:58