Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 413

Graniţe comune. Soluţii comune

image004

Sănătatea mintală a adolescenţilor şi tinerilor constituie o problemă prioritară în întreaga lume, cu impact asupra modului în care aceştia gândesc, simt şi acţionează, putând conduce la abuz de substanţe, violenţă, tulburări de alimentaţie, şi câteodată chiar la sinucidere. Specialiştii caută să identifice soluţii care să ofere tinerilor oportunitatea de a se dezvolta emoţional şi intelectual, astfel încât să poată depăşi situaţii stresante cum ar fi: transferul / eşecul şcolar, plecarea părinţilor la muncă în străinătate, divorţul parental, decesul unui părinte, etc..

În acest context, începând cu data de 21 aprilie 2011, Asociaţia PARTENER – Grupul de Iniţiativă pentru Dezvoltare Locală Iaşi, împreună cu Asociaţia SOMATO, Asociaţia „Alianţa Între Generaţii” (din Republica Moldova), Asociaţia HELICOMED şi Asociaţiade prietenie România – Ucraina (din România) derulează proiectul Iniţiative de cooperare transfrontalieră privind sănătatea mintală a adolescenţilor din zona de graniţă România - Republica Moldova (SMADO), MIS ETC CODE: 947, în cadrul Programului Operaţional Comun România – Ucraina – Republica Moldova 2007-2013, program finanţat de Uniunea Europeană.

Obiectivul general al proiectului este de a contribui la dezvoltarea şi promovarea sănătăţii mintale pentru adolescenţii şi tinerii din zona de graniţă România – Rep. Moldova, bazate pe creşterea rolului societăţii civile şi a comunităţii locale. Proiectul sprijină cooperarea transfrontalieră prin schimburi de experienţă, transfer şi valorizarea de bune practici între profesionişti şi organizaţii active în domeniul sănătăţii mintale, de pe ambele părţi ale graniţei.

În cadrul proiectului 1250 de tineri cu vârste cuprinse între 13-18 ani, din zona menţionată, vor participa la acţiuni de informare şi instruire în domeniul sănătăţii mintale care vor genera o mai bună adaptare psiho-socială, reducerea problemelor de învăţare, a problemelor de comportament, a agresivităţii, o stare mintală generală bună,etc.. Printre beneficiarii proiectului se vor număra şi 60 de profesori, 20 medici şcolari, 10 asistenţi medicali şcolari, 10 psihologi şcolari, 20 de ONG-uri cu activităţi în domeniul social şi al sănătăţii mintale, 4 administraţii locale, etc..

Proiectul se derulează pe o perioadă de 18 luni în judeţele Iaşi, Botoşani şi Vaslui (România) şi raioanele Bălţi, Făleşti, Edineţ, Ungheni şi Leova (Rep. Moldova).

Valoarea totală a proiectului este de 165.931 euro (680.897,85 lei), din această sumă 148.923,07 euro (611.105,81 lei), reprezintă fonduri nerambursabile oferite de Uniunea Europeană.

 

Informaţii suplimentare pot fi solicitate la numerele de telefon: (0259) 24052

 

Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 este finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate şi Parteneriat

 

Acest proiect este finanţat de Uniunea Europeană prin Instrumentul European de Vecinătate şi Parteneriat

Autoritatea Comună de Management

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, România

Autentificare/Creare cont

Folosiți câmpurile de mai jos pentru a vă loga într-un cont existent.

Folosiți butoanele sociale pentru a vă loga într-un cont existent sau pentru a deschide un cont nou. Pentru a crea un cont nou fără rețele sociale folosiți linkul de aici

Am uitat Login-ul | Am uitat parola