Peste 250 de copii din grupurile social-vulnerabile și cu cerințe educaționale speciale participă la Turneul Amical Sportiv



În perioada 17-25 iunie, peste 250 de copii din grupurile social-vulnerabile și cu cerințe educaționale speciale din regiunile Nord, Sud și Centru a Republicii Moldova participă în cadrul Turneului Amical Sportiv „Acceptăm diferențele și cultivăm diversitatea prin sport”.

Turneul Amical Sportiv este organizat în cadrul proiectului “Creștem o generație inclusivă și activă”, implementat de A.O.PRINCIPII SĂNĂTOASE în parteneriat cu Școala Sportivă Specializată de Fotbal nr.1 din mun. Chișinău, cu suportul financiar al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

Evenimentul menționat urmărește o serie de obiective printre care: popularizarea activității fizice și a sportului pentru fortificarea sănătății, dezvoltarea calităților motrice și stimularea interesului față de modul sănătos de viață, incluziunea socială precum și cultivarea spiritului de echipă în rândul tinerei generații din grupurile social-vulnerabile și cu nevoi speciale.

În cadrul Turneului Amical Sportiv, micii campioni din raioanele Telenești, Călărași, Ungheni, Cahul, Leova, Cantemir și or. Chișinău sunt ghidați de antrenori profesioniști sub îndrumarea cărora trec prin probe sportive, demonstrând că sunt sportivi buni, energici și uniți.

Olga Cernelev, președinta A.O. PRINCIPII SĂNĂTOASE a menționat “Ne bucurăm că Turneul Amical Sportiv „Acceptăm diferențele și cultivăm diversitatea prin sport” a reușit să inducă interes. Acest eveniment realizat cu suflet și intenții bune demonstrează că, practicarea cu dedicație a activității fizice și a sportului ne unește și nu înseamnă doar sănătate, ci și incluziune, încredere și socializare. Pentru noi, Turneul Amical Sportiv are o mare importanță și îl considerăm o recunoaștere a eforturilor noastre de a promova un mod de viață sănătos în rândul tinerei generații din Republica Moldova. Doar împreună putem crea un mediu prietenos, inclusiv și sănătos pentru toți!”

 

Sursa: https://www.facebook.com/principiisanatoase

 

448696608