Întreprinderea socială 3D Running crește o nouă generație de ambasadori ai Agendei 2030!



Un concept inovator în Republica Moldova, care a apărut la intersecția dintre activism civic și pasiune pentru sport. 

Întreprinderea socială 3D Running își propune să aducă în atenția tinerilor din Moldova, Obiectivele de Dezvoltare Durabilă și să pună Moldova pe harta ambasadorilor Agendei 2030. 

Eu4Youth

3D running este un atelier de imprimare 3D care oferă servicii de confecționare a medaliilor personalizate din materiale ecologice. Profitul obținut din vânzarea medaliilor este reinvestit în campanii și maratoane de conștientizare a problemelor sociale ale tinerilor și crearea unui mediu de lucru incluziv.

Eu4Youth

Întreprinderea a fost înființată cu suportul Uniunii Europene, în cadrul proiectului EU4Youth Social Innovation - a strategic partnership - care a oferit tinerilor din Moldova oportunități de training, finanțare și mentorat în domeniul antreprenoriatului social. Valoarea grantului oferit prin proiect a fost de 7.500 euro.

Prin evenimentele organizate preponderent în mediul rural, întreprinderea și-a propus să implice tinerii în viața comunității, să le ofere un mediu de învățare non-formal și să le crească capacitatea de reziliență. 

Povestea pe larg aici.

Eu4Youth