Cristina Straton: "Visurile-mi sunt aripi și cu ele zbor spre cer"



942743 557692497613956 1839498189 nO fire veselă, cu multă energie și pasionată de voluntariat și jurnalism, astfel aș caracteriza-o eu pe Cristina Straton, studenta în  anul III la Facultatea Litere, specialitatea jurnalism, ULIM. Cristina declară că așteaptă multe de la viață însă este sigură că trebuie să muncească mult pentru a obține ce-și dorește. La cei 20 de ani ai săi Cristina a reușit să se implice în numeroase proiecte, să cunoască succesul în carieră și să se afirme ca tânăr jurnalist.

Ce înseamnă Facultatea Litere, specialitatea jurnalism pentru tine? Cât de mult ți-a schimbat viața?

Facultatea Litere, specialitatea jurnalism este un început frumos spre multe activități, oportunități și o viață trăită cu intensitate. Nu mi-a schimbat viața ci a adăugat un stimul sau acel ceva ce îmi lipsea. Aici mi-am făcut prieteni noi, cu care pot zâmbi și plânge deopotrivă. Am cunoscut mentori care mă îndrumă și îmi pot oferi un sfat bun, într-un cuvant aici este TOTUL.

De ce Jurnalism ?                                                        

Îmi place să scriu și să fiu mereu în mișcare, la curent cu tot ce se întîmplă, să fiu prima care deține informația, de aici probabil și atracția față de jurnalism, este un domeniu în care mă regăsesc și cu ajutorul căruia am speranța că pot schimba unele lucruri la noi în țară.

Ai facut voluntariat, daca da unde?

Da, desigur. Cariera mea ca voluntar mi-am început-o pe când aveam 13 ani, atunci am aplicat și am devenit membru al Consiliului Local al Tinerilor și copiilor din or. Leova, de asemenea eram și  membră a clubului ,,Miorița”. Acum sunt membru cu drepturi depline la ,,Centrului Tînărului Jurnalist” din Moldova, voluntar la ,,Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare” ca comunicator și specialist în relații cu publicul în cadrul Proiectului ,,CIVITA”. De asemenea mai sunt membru a echipei de redacției a ziarului universitar ,,ALTceva’’. Reporter –voluntar la portalul reporter.stirilocale.md, dar când se ivește vreo oportunitate mai fac voluntariat și ocazional.

Ce inseamnă pentru tine voluntariatul ?

Voluntariatul este o vocație, o activitate unde întâlnesc oameni frumoși și activi, Oameni care mă inspiră și de la care fur câte ceva pentru a-mi îmbogăți propriile abilități.

Ce face Cristina Straton în timpul liber, dar și ce planuri de viitor are ?

Timpul liber îl folosesc pentru a mă relaxa, citi ceva interesant sau pentru a încerca ceva nou. Particip la diverse acțiuni, învăț engleza ăsta este modul efficient de a-mi petrece timpul liber. Acum aștept ultimul an de universitate, în timpul căruia voi avea posibilitatea să călătoresc și peste hotarele țării, în cadrul unui proiect. Nu mi-am făcut prea multe planuri de viitor, căci la sincer vorbind nu știu unde voi fi mâine, mă las dusă de val. Dar vreau să gust din bucătăria radioului, să susțin teza de licență pe 10, să implementez un nou proiect… și multe multe altele. Căci sunt abia la început și acum încerc din toate pentru a-mi găsi o nișă în care mă vo simți împlinită.

Ce inseamnă CTJM pentru tine și cât de mult te-a ajutat în viața profesională?

CTJM este o familie, unde zâmbim și municim, unde ideile devin realitate. Este un pas important pentru mine și cariera mea aici am scris și implementat primul proiect ,,CTJMotivează stilul eco-abordează”, am cunoscut personalități de la care am învățat câte ceva nou, mi-am făcut prieteni și colegi de breaslă. Este o organizație unde cu toții investim suflet și facem lucruri frumoase.   

Jurnalismul este acea parte a vieții de care nu mă pot plictisi, mereu fiind implicată în ceva, observ,scriu ceea ce văd și cred. Este o modalitate de exprimare și o posibilitatea de a descoperi adevărul și a-l arăta lumii întregi.

Daniela Timofti