Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 6570

Luminița Donici: „Din creațiile handmade eu fac daruri pentru persoanele dragi mie, îmi place sa aduc bucurii și zâmbete pe fețele lor.”



 

Interviu cu Luminița Donici, creator handmadeLuminia_Donici_5
Luminița Donici, sau Lumina pentru cei ce o cunosc, este studentă la Facultatea de Jurnalism și Știinte ale Comunicării în cadrul USM și este artistă handmade. Am stat şi noi de vorbă cu ea pentru a afla mai multe despre această artă.
Accesoriile handame pe care le realizează cu dragoste, migală și plăcere sunt rezultatul pasiunii sale pentru lucrurile frumoase.
Creaţii fascinante prin ineditul formelor şi al combinaţiilor, bijuterii sau obiecte de decor, toate acestea reprezintă lumea ei în care vom  încerca să aruncam o privire în interviul ce urmează:
Ce înseamnă pentru tine handmade?
O bună metodă de relaxare și de a crea ceva frumos.
Cum și de ce ai început activitatea în lumea handmade?
Totul s-a început din timpul școlii, când la ed.tehnologică am luat pentru prima data în mînă croșeta, mi-a placut enorm să croșetez, plus la toate aveam o colegă cu care eram în concurență cine are note mai mari la această disciplină. Treptat an după an m-am perfecționat, pe lângă croșetare la școală am învățat să coasem, să împletim, ceea ce de asemenea mă ajută să creez, căci creația handmade nu înseamnă doar lucruri croșetate sau doar lucruri împletite. Handmade reprezintă creații de mînă din orișice își dorește persoana, tematica fiind fluxul propriu de idei și inspirații.
Ce te inspiră atunci când începi realizarea unui accesoriu?
Depinde, dacă vad ceva draguț la cineva, automat în gând încep să mă gândesc la o schemă cum aș putea să-l reproduc ...sau uneori în timpul liber accesez internetul pentru a găsi imagini și scheme interesante, astfel am o mapă destul de voluminoasă pe desktop cu diverse creații.
Ce faci cu aceste lucruri, profit sau daruri pentru cei dragi?
Bunătatea și dragostea  împărtășită oamenilor reprezintă adevărate valori pentru mine. Cred că nici cea mai mare bogăție din lume nu poate înlocui o prietenie sau o persoană. Eu muncesc ca să realizez ceva frumos pentru că acest lucru îl cere sufletul meu și nu mă gândesc la răsplată. Mereu am dedus din cele zise de prietene ce surprize îți doreau și încercam să fiu Zâna cea Bună care le împlinește dorințele celor din jur.
Din creațiile handmade eu fac daruri pentru persoanele dragi mie, îmi place sa aduc bucurii și zâmbete pe fețele lor. Nu construiesc afacere din lucurile ce le realizez cu dragoste.
Crezi că handmade e  o afacere de viitor sau e doar un hobby?page8
Afacere de viitor  este prea mult spus deoarece pentru mine la momentul actual handmade reprezintă un hobby cu ajutorul căruia mă relaxez iar pentru ca acest hobby să devină o afacere bună cred ca aș avea nevoie de mai multe mâini,  plus ceva finanțare.
Fiecare femeie își dorește să aibă cât mai multe bijuterii,  ce le poți transmite femeilor?
Fiecare femeie poate să creeze accesorii și bijuterii superbe, tot de ce are nevoie este să se uite în jur și să pună în funcțiune imaginația. Spre exempu: din niȘte simple panglici poți face broșe, floricele sau fundițe pentru păr, sau cercei fundiță. Dacă inspirația vine cam greu cel mai ușor este să accesezi internetul, să gasești imaginea lucrului dorit și desigur o schemă sau o descriere, nu este necesar să utilizezi fix in fix materialele cerute acolo, poți să înlocuiești cu ceea ce ai acasă, fără să faci cheltuieli în plus. Și pe lângă toate acestea lucrul creat va fi cu mult mai original.
Interviu realizat de Daniela Caraiman