Business Tracking - instrumentul care te ajută să îți crești afacerea rapid



Technovator article

 


În era digitală actuală, antreprenorii se confruntă cu o multitudine de provocări, la care se adaugă o serie de responsabilități și decizii în gestionarea businessului. Astfel, deși sunt motivați și au idei de afaceri profitabile, antreprenorii sunt defocusați și copleșiți de responsabilități, iar businessul, procesele și vânzările stagnează. 

În acest sens, Business Tracking oferă o abordare inedită și este soluția care ajută antreprenorii să identifice constrângerile și aspectele cheie care necesită a fi îmbunătățite. Astfel, echipa de profesioniști - business trackerii ghidează către practici de business mai eficiente și mai profitabile. 

Un produs inovativ lansat de către Technovator, Business Tracking își propune să aplice metodologia de tracking pentru acceleratoarele, startupurile și companiile din regiunea Parteneriatului Estic. Serviciile de business tracking sunt oferite de profesioniști în economie, finanțe, marketing, dezvoltare de software și management de produs. 

Aceștia ghidează antreprenorii în identificarea provocărilor și în orientarea deciziilor pentru accelerarea dezvoltării startupului / companiei. Până în acest moment, trackerii au oferit servicii pentru mai mult de 40 de companii din 5 țări.  

Deși metodologia este relativ nouă pentru R. Moldova și țările din Parteneriatul Estic, business trackerii de pe platformă au o vastă experință obținută în cadrul a 6 acceleratoare, monitorizări individuale și a programelor locale și internaționale. 

Cum funcționează procesul de tracking 

Conform metodologiei, trackerul analizează și adresează întrebări, identifică principalele constrângeri, utilizează HADI cycle (ipoteză, acțiuni, date, perspective) pentru remedierea provocărilor, definește și setează obiectivele etc. Toate acestea în final ajută antreprenorii să ia deciziile potrivite afacerii. 

Procesul de tracking începe cu sesiunea de diagnostic și stabilirea obiectivelor de business. Astfel sunt definite principalele impedimente în creșterea businessului și generate ipoteze pentru depășirea acestora. La următoarea etapă sunt aplicate ipotezele de optimizare a proceselor, sunt analizate ofertele pentru clienți etc. Al treilea pas în metodologia tracking vizează dezvoltarea serviciului cu clienții, segmentarea clienților, valoarea produsului, validarea de către consumatori, calcularea unit economics etc. În final, trackerul vine cu propunerile de eficientizare a proceselor de business și prioritizarea obiectivelor pentru echipă. 

Produs inovativ pentru acceleratoare, startupuri și companii  

Serviciile de business tracking sunt recomandate atât startupurilor, care sunt la început de cale în lumea antreprenoriatului, dar și companiilor cu experiență.

În lucru cu acceleratoarele, un business tracker monitorizează startupurile și dacă acestea își ating obiectivele săptămânale și lunare. Prin adresarea întrebărilor corecte, acesta îndrumă startupul spre un scop bine definit. Astfel, pe lângă faptul că asigură suport participanților, trackerul ajută și echipa organizatoare să identifice startupurile cu potențial de scalare. 

Pentru startupuri, trackerul soluționează provocări precum: dificultăți în startul vânzărilor și confirmarea conceptelor, definirea targetului și alegerea conceptului de business, poziționarea pe piață, managementul de timp, formarea și consolidarea echipei etc. 

În cadrul companiilor, expertul platformei Business Tracking lucrează îndeaproape cu acestea și identifică obstacolele în procesul de lansare a produselor noi. Totodată, acesta dezvoltă strategii prin care prezintă oportunități de vânzări, îndrumă fondatorul în eficientizarea muncii echipei, generează și testează rapid ipoteze etc. 

Platforma Business Tracking a fost lansată de către Technovator în 2023 și oferă în acest moment serviciile a 13 trackeri. De asemenea, Technovator participă cu conceptul Business Tracking la unul dintre cele mai exclusive acceleratoare din Europa, DEEP Startup Ecosystem Accelerator. 

Aplică pentru o sesiune gratuită de diagnostic cu un business tracker și în doar 60 de minute poți să primești analiza afacerii tale. 

Articol adaugat de: Technovator
Alte articole de la acest autor: