Gala Tinerilor Activi



La 1 iunie  AO Perspectiva, or. Cahul a organizat Gala Tinerilor Activi, in cadrul proiectului “Noi initiative de participare”, cu suportul financiar Black Sea for Regional Cooperation. Aceasta activitate reprezinta etapa finala a proiectului. Noua localitati din regiunea de Sud a republicii au beneficiat in etapele anterioare de instruire si de suport financiar in cadrul proiectului pentru desfasurarea initiativele comunitare. Ideile locale de proiect au fost elaborate de tineri, in urma participarii la treningul de instruire despre elaborarea propunerii de proiect si participare civica.

In cadrul Galei fiecare din grupurile locale de tineri si-au prezentat rezultele implementarii proiectelor comunitare.

Trei cele mai de succes proiecte au fost premiate, conform unor criterii determinate preventiv ca : originalitatea ideii de proiect, numarul de parteneri implicati, numarul de beneficiari, durabilitatea proiectului. A fost invitat si un juriu care a monitorizat aceste criterii in timpul prezentarilor.

Conform deciziei finale a juriului locul I l-a obtinut or. Iargara, r. Leova cu proiectul “Riu curat, de la sat la sat“. Acest proiect s-a realizat in  parteneriat cu primaria si a avut ca scop curatirea albiei riului Tigheceanca.

Cu locul II s-a invrednicit s. Gotesti, r. Cantemir cu initiativa comunitara organizata de Ziua Internationala a Familiei- 15 mai. Aceasta activitate a adunat tinerii si cca 250 de parinti din localitate.

Locul III i-a revenit Colegiului Industrial-Pedagogic din or. Cahul cu proiectul  “Viata un spectacol continuu“. In cadrul acestui proiect s-a utilizat teatru invizibil, ca forma a teatrului social si a avut ca scop sensibilizarea populatiei or. Cahul referitor la problemele actuale prin intermediul artei teatrale.

Cu premiu special a fost apreciata localitatea Filipeni, r. Leova cu proiectul comunitar ”Costumul Stramosesc”, care a avut ca scop dobindirea de cunostinte legate de semnificatia portului popular.

Toate localitatile au prezentat initiative cu rezultate si impact asupra comunitatii locale. Fiecare proiect a cuprins inovativitate, participarea tinerilor si suportul comunitatii.

Este important faptul ca am reusit in cadrul Galei diseminarea rezultatelor fiecarei activitati in parte, astfel incit cele mai bune practici sa fie preluate in viitor si de alte localitati.

 

Ivancioglo Victoria, coordonator de proiect

ao_perspectiva@yahoo.com


AO Perspectiva Cahul