Media Jungle, jocul care te învață să supraviețuiești în jungla informațională, vine în localitatea ta



Asociația SuperLike anunță disponibilitatea de a vizita organizații, instituții de învățământ, centre de tineret și de a participa la evenimente pentru a prezenta jocul de societate dedicat educației media Media Jungle ediția III. Vizitele și prezentările vor avea loc în perioada iulie-august 2023.

Educația media este din ce în ce mai importantă în lumea digitală în continuă schimbare, unde informațiile și sursele lor sunt abundente. Scopul organizației este de a-i învăța pe tineri să fie critici, responsabili și conștienți de influențele media asupra lor și asupra societății în ansamblu. Prin intermediul jocului de societate, se oferă o modalitate interactivă și distractivă de a explora teme precum dezinformarea, manipularea informațiilor și crearea conținutului responsabil.

În timpul vizitelor, vor fi stabilite colaborări cu organizații, instituții de învățământ și centre de tineret pentru a prezenta proiectul și jocul educațional. Vor fi organizate sesiuni interactive în care participanții vor putea experimenta jocul, vor putea discuta și împărtăși experiențele lor legate de media și vor putea învăța strategii eficiente pentru a naviga într-un mediu media complex.

De asemenea, SuperLike va stabili colaborări cu instituțiile de învățământ pentru a integra jocul de societate în programele lor educaționale. Aceștia sunt convinși că jocul poate completa în mod semnificativ curriculumul existent, oferind elevilor oportunitatea de a dezvolta competențe media esențiale și de a-și consolida gândirea critică.

Pentru echipa SuperLike, Media Jungle este mai mult decât un joc. Este primul nostru proiect care în mai puţin de 2 ani a devenit un program complex. În cea de-a 3-a ediţie avem alături 6 tineri care ne ajută să ajungem în cele 20 de raioane şi peste 60 de instituţii de învăţământ. Până astăzi am ajuns în peste 35 de instituţii la aproximativ 700 de tineri. Totodată, jocul se distribuie în 2 versiuni pentru vârsta 7+ şi 14+, astfel, echipa noastră a reuşit să formeze peste 90 de profesori şi persoane resursă din raioanele Drochia, Teleneşti, Făleşti şi Hînceşti, iar până la final de septembrie planificăm să ajungem în total la 400 de profesori şi persoane resursă din 20 de raioane. Mulţumim celor ce au crezut şi continuă să creadă în potenţialul nostru. Dacă vrei ca Media Jungle să ajungă şi în şcoala ta - suntem la un mesaj distanţă”, a menționat Cristina Boțan, membra echipei SuperLike.

Elena Botnarenco, profesoară în cadrul Instituției Publice Gimnaziul Taxobeni și una dintre participantele unei sesiuni de joc, a adăugat: ,,Am încercat să joc cu copii Media Jungle și vreau să vă spun că s-au încadrat foarte repede. Plus la asta erau foarte curioși de întrebările pese de mine, moderatoarea. M-ai sunt niște greșeli din partea mea în procesul de moderare, dar totul se învață dacă ai dorință. Vă mulțumim pentru joc”.

 

Astfel, se invită organizațiile, instituțiile de învățământ și centrele de tineret interesate să contacteze echipa SuperLike pentru a stabili o vizită sau pentru a discuta posibilitățile de colaborare. Activitățile vor fi adaptate în funcție de nevoile și obiectivele specifice ale fiecărei instituții.

Vizitele sunt organizate de SuperLike în perioada iulie-august 2023 cu suportul financiar al Uniunii Europene, prin intermediul Internews.

Pentru mai multe informații despre proiect și despre posibilitate de a participa, accesați pagina de Facebook a organizației: https://www.facebook.com/SuperLike.md sau lăsați un mesaj pe poșta electronică: a.o.superlike@gmail.com.