Initiere in participare comunitara




alt

La data de 23 februarie 2010, AO Perspectiva din or. Cahul a desfasurat o noua activitate de informare in cadrul proiectului “Tinerii cetateni in actiune”, realizat cu sprijinul financiar al Ambasadei SUA in R. Moldova.

S-a organizat atelierul de instruire “Initiere in participare comunitara” in or. Iargara, r. Leova.

Scopul acestei activitati a fost de  promovarea spiritului participativ şi stimularea iniţiativelor tinerilor în comunitate. 25 de tineri participanti au beneficiat de informatie utila, au fost ghidati si orientati spre constientizarea principalelor probleme in comunitatea lor.

Prin aceste activitati tinerii sunt instruiti pentru a dobandi abilitatati de comunicare, pentru a lucra in echipa si pentru a-si expune punctul de vedere. Ei au posibilitatea de a-si face auzita vocea in comunitate, de a contribui la crearea unei culturi sociale, care sa se tina cont de parerea tinerilor, de a promova actiuni care sa faciliteze implicarealor in procesul decizional.

Ca rezultat al acestei activitati asteptam ca tinerii  vor percepe corect noţiunea de participare civică şi valori democratice, vor utiliza inteligent instrumentele de influenţare a procesului de luare a deciziilor şi se vor implica activ în viaţa socială.

Ivancioglo Victoria

Coordonator de proiect

 

AO Perspectiva Cahul