Zece startup-uri tehnologice promițătoare vor fi susținute în cadrul XY Accelerator VI. Programul a fost oficial lansat



340168170 1260800171477747 8655541489681597420 n

Pe 8 aprilie curent, XY Partners, accelerator de startup-uri din Republica Moldova, a lansat XY Accelerator VI, cel mai intensiv și complex program de accelerare pentru startup-urile tehnologice. Zece echipe promițătoare cu idei inovative vor primi suportul necesar pentru a lansa și scala afacerile.

Cele 10 startup-uri selectate sunt conectate cu 6 mentori de bază care au experiență în lucrul cu startup-urile și vor participa la bootcampuri săptămânale. De asemenea, participanții au  acces la peste 30 de experți cu experiență în UX/UI, product management, marketing, dreptul afacerilor, PR, branding, design, etc și o comunitate investitori și antreprenori.

Mentorii au încurajat echipele să manifeste curiozitate și pasiune pe tot parcursul antreprenorial. La rândul lor, vor obține toată grija și sprijinul de care au nevoie pentru a dezvolta produse inedite.

XY Accelerator VI se va încheia cu Demo Day, pe 11 iulie, când participanții își vor prezenta companiile și rezultatele obținute. Ulterior vor avea posibilitatea să participe la Deal Dinner with Angel Investors și Moldova Startups Dya la București și Cluj pentru a obține investiții.

Pentru mai multe informații despre beneficii, mentori și program accesați pagina acceleratorului: https://xy.md/ro/programs/accelerator-6 

Programul este organizat de XY Partners, accelerator de startup-uri din Republica Moldova, în cadrul Proiectului Tehnologiile Viitorului în Moldova, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie.

Despre XY

XY Partners este un accelerator de startup-uri din Republica Moldova lansat în 2019. Timp de 3 ani a desfășurat 14 programe de accelerare pentru startup-urile tehnologice, afaceri din e-commerce, antreprenoriat feminin, wine accelerator cu peste 250 de participanți și 1.000 de aplicări.