Atitudinea ecologică la moldoveni sau “Hai la Subotnik!”



In Moldova, unii oameni  sunt nişte porci.  Grohăie prosteşte, au orgasme când se bălăcesc în murdărie şi când se satură , pleacă în alt loc curaţel, dar aiu cu sine tot rahatul şi acolo distrug ce se poate de distrus.  Altfel nu pot să imi explic imaginea de mai jos. Şi asta au făcut-o nişte studenţi, generaţia nouă , pe care ideologia curenta o consideră  mai bună decât cea sovietica, cu gândire mai amplă, deschisă spre soluţionarea problemelor, cu aspiraţii înalte şi alte blabla-uri care totuşi demonstrează că nu e aşa precum se vrea dorită… Şi nu doar studenţii sunt lipsiţi de spirit ecologic, căci şi maturii aruncă gunoiul pe unde nimereşte.

Nu vă miraţi de calitate, e făcută cu mobilul. Dar nu cred că aţi dori să vedeţi mai multe decât deja e.. Click pe poze pentru mărire.

ecologia la moldoveni ecologia la moldoveni

 

Nu inţeleg, chiar e atât de greu să menţii curăţenia în Moldova? De ce să arunci  deşeurile pe jos când la câţiva paşi de tine e un  coş de gunoi? Ştiu, e o mare problemă în Chişinău, coşurile sunt foarte rare, dar dacă nu ai observat, aproape fiecare produs e oferit împreună cu o sacoşă, foloseşte-o ca depozit temporar de  deşeuri până dai de un coş . Ai fost la grătar? Mai bine laudă-te că ai strâns sticlele de votka după tine astfel nu impresionezi decât pe cei de nivelul tău.  Eşti o mamă şi îţi alinţi copilul cu o portocală ? Să nu te jălui că la 16 ani nu va vrea să facă curat in cameră dacă acum arunci cojile pe jos…

E uşor a da vina pe lucrătorii de la salubritate. Dar ei sunt puţini, sunt slab plătiţi, sunt batjocoriţi şi mai sunt şi bătrâni pe deasupra. (Apropo, câţi dintre voi salută lucrătorul din zona voastră? sau pe femeia de serviciu? ) Tu în locul lor ai rezista să strângi zilnic gunoiul lăsăt de nişte bogataşi alintaţi? Iar ei sunt nevoiţi…

Vine primăvara şi vreai să reînvii vechea tradiţie sovietică – Subotnikul – ziua în care oamenii obişnuiţi şi vipuri alde politicieni sau blogheri  ies într-o zi de week-end şi împreună curaţa zona în care trăiesc, amenajează zona de odihnă, mulţam primăriei pentru scaunele instalate la  fiecare bloc, sădesc copăcei, îi vopsesc, indreaptă scrâncioburile şi fac orice ca să fie mai plăcut de trăit. Să mai adaug că curaţenia mai are şi un aspect estetic? După o astfel de zi Chişinăul e mai frumos!

Tu, blogherule , eşti jurnalist 2.0, e în responsabilitatea ta să faci Moldova mai bună nu doar politic, dar şi ecologic. Şi tu cititorule, e în puterile tale să dai exemplu de om cu atitudine ecologică.  Transmite mesajul mai departe.

alt
alt

alt

alt
Posted: 2010-02-22 06:09:40


Ceziceu