De ce privesc.eu mai rar




Stăteam ieri seara cu cîțiva prieteni într-un pub, la o bere. Am ajuns să vorbim despre Privesc.eu. Prin ce este inovațional acest proiect pentru Moldova, care este impactul acestuia și ce îi lipsește. După ce am discutat despre lipsa de informație obiectivă, transmisă în timp util consumatorului final de informație, am atras atenția la un detaliu foarte important. Care este impactul social și unde dimensiunea de entuziasm trebuie să se transforme în dimensiunea de profesionalism?

Nu o să mă opresc la transmisiunile live ale conferințelor de presă. Sincer, nu îmi mai sunt interesante și după cum arată numărul de privitori pe privesc.eu, nu sunt singurul, care împărtășește această idee. Mă interesează mai mult emisiunea transmisă live “Fără cenzură”. Deseori invitați ai acestei emisiuni sunt persoane interesante, care au ceva de spus. Ultima dată a fost o persoană pe care o admir - jurnalistul Vasile Botnaru. Urmăresc și aștept de fiercare dată “Бизнес-секреты с Олегом Тиньковым” - o emisiune, care nu durează mai mult de 30 minute, moderată de cunoscutul businessman Oleg Tinkov și Oleg Anisimov, redactorul șef de la finansmag.ru. Emisiunea, la fel ca și în cazul nostru are cîte un invitat special. După înregistrare se montează în cîteva ore și se plasează pe internet, fiind urmărită de peste 50.000 persoane de fiecare dată.

Vreau să fac o paralelă între cele două proiecte, tocmai ca să se observe că succesul unui proiect depinde mult nu numai de conținutul emisiunii, dar și de modul corect de “oferire” al acestui conținut. Nu-i așa că ți-ar fi mai plăcut să vezi emisiunea “Fără cenzură” în HD, să dureze 30 minute nu o oră, ca să prinzi doar ce este important? Pentru că ții la timpul tău prețios. Deasemenea ți-ar plăcea să existe un decor drăguț, un intro și un outro cu subtitre. Apropo, aici vedeți o selecție de lucrări motion, realizate de Eden Design. Recomand. E super fain cînd ai acces la informația brută, însă prea multă brută strică. Uneori oamenii vor un pic de floricele, efecte speciale și… cezură. Multă baftă băieților, sper să văd un upgrade de calitate în viitorul apropiat.


Posted: 2010-02-04 02:57:23

Blog | Artur Gurau