Există o deosebire între a şti şi a înţelege…




Idea

Există o deosebire între a şti şi a înţelege care ca fenomen psihologic rareori se intersectează. Iar acest ‘inţeles’ e ca o blagoslovire care face viaţa mai uşor de înţeles şi te apropie câte puţin la statutul de om înţelept.

Căci vrem/ nu vrem, suntem nevoiţi să dăm teste de maturitate care doar la nivelul primar de cunoaştere nu vor da cele mai bune rezultate. Dar fără de cunoaştere nu putem ajunge la nivelul integritaţii şi creaţiei.

Şi deseori apar proprii gânduri  ”Evrika” care pentru alţii sunt lucruri evidente. Ori nu. Chiar de vin tarziu, supărarea trece căci lumea oricum nu mai e ce era.

Şi cele mai multe switchuri merg contra credinţelor proprii impuse sau deduse din mediul în care ai crescut. Care eliberează de frustrări şi crează noi personalităţi.

Deci nu te supăra, învaţa ceea ce ţi se oferă , căci vaţa tuturor e interconectată  şi previziblă.  Dacă o înţelegi.

E nobil să treci  de etapa ‘deţinător de opinii’ la ‘formator de opinie’.  De altfel veţi  semăna unei moare de vânt care crede că crează vânt doar lăsându-se dus de valul ştirilor.

Just learn. Şi oamenii din jur ne oferă şansa de switch.  Sau tu oferi asta.Eşti muza cuiva şi nici nu ai ştiut-o.

Şi aici eu vreau sa mulţumesc celor 3 bărbaţi (M., A. şi A) care au facut un astfel de switch mie şi unei prietene de ale mele. Am simţit ceea ce nu ne-a fost dat să simţim în mediul nostru natural.
Şi ţie T. , ma simt altfel datorita tie

pic


Posted: 2010-01-17 06:33:24

Ceziceu