Stereotipul parental




Previn deodată: articolul e agresiv şi va leza multe mândrii personale. Nu intraţi şi nici să vă supăraţi pe conţinut. Singurei aţi ales să citiţi!

.Să îmi explice cineva ideologia , aberantă după mine, care susţine că scopul final sau promordial, whatever, al unui om e sa aibă copii. Sau in versiunea mai lite – să se căsătorească. Că doar asta o poate face pe om să se simtă împlinit . Iar o femeie nu poate fi o femeie fericită dacă nu e căsătorită şi nu are copil. La extrem, nici nu e femeie. Şi  bărbat nu e un bărbat adevărat dacă face unul.

.

Serios,  femeile respective nu se simt un fel de incubator? Obligate moral să nască. Cât mai multi. De nu ar fi Moldova sărăca, ar naşte şi şapte. Ca să corespundă poveştilor – şi au avut o puzderie de copii … Pofig pe suprapopulare. Iar bărbaţii , am impresia că au plăceri sadice de a fi obligaţi (anume astfel se simt cei mai mulţi) de a întreţine familia şi a observa cum , în majoritatea cazurilor, femeia de lângă el se urâţeşte. De oboseală şi neînţelegere, etc. Dar şi el se face prost de atâta automatizare – mergi la lucru, fa bani, asculţă piţigonitul femenii, mergi la lucru, fă bani….

.

Mulţi motivează asta prin “Vreau să las ceva în urma mea!”. Really? Ce original. Ca şi restul de miliarde de oameni deja morţi. Un om se uită în maxim 3 generaţii de oameni (dacă nu ai ştiut) . Iar dacă luăm  în calcul că acum selecţia naturală asupra omului nu mai funcţionează ( ştiinţa lucrează!) , se inmulţeşte fiecare idiot, beţivan sau drogat… Frumos să ai ca moştenire handicapaţi fizici sau mintali. Ştiţi voi, rareori mărul sare departe de copac… Pe deasupra merele stricate sunt întreţinute pe seama noastră.. De ex, in SUA intretinerea unui delicvent costă 20,000$ pe an

.

Înţeleg că copii sunt draguţi şi am impresia că o mulţime de oameni fac copii din stereotipul dat. Ştiti voi, se mediatizeaă bine imaginea unui copilaş bolfăcel , zâmbitor şi cu râs cristalin. Ca apoi, kaboom, o mulţime de lume să se dezamăgească la aflarea că copii plâng mai gălăgios decât credeau. Că sunt nişte montruleţi. Ca apoi să îşi inghită frustrările fără să admită şi educarea să meargă după principiul “Sunt mama adevarătă care hrăneşte şi imbracă copilul”, dar care nu ii ofera nicio asistenţă phihologica.  Şi să ‘educe’  nişte handicapaţi emoţionali. Aşa-i că ştiti dafiga astfel de  părinţi? Nici nu mai zic de sexul o dată la 3 luni… , dar se scuză!

.

Femeile! Copii sunt folosiţi foarte des ca scuză  pentru a fi îndreptăţite. Sau eliberate de o sarcină de ex. La orice exlamă  “Sunt femeie, sunt specilă!” ca apoi să se jălui că nu e apreciată . Ele sunt alea care se mângâie  cu gândul că ele sunt aducătoare de viaţa şi asta le face speciale, blabla. Dar şi găina e aducătoare de viaţa, dar cu ce gust le infulecăm! Mai ales manipulaţi.. Struggling for life ; – )

.

Copii nu sunt jucărele. Nu sunt o continuare naturală a căsătoriei. Nici  cine-să-aduca-cana-cu-apa-la-batranete. Nici pe departe nu sunt instrumente de şantaj familiar or  lănţug pentru bărbat. Nu sunt ambiţii personale. Nu sunt metode aducatoare de drepturi si bani suplimentari…

.

ALOOO! , . . Sunt oameni ce au nevoie de muuultă atenţie! Cine are atâta dăruire de sine şi egoism atât de bine mânuit încât să nu se răsfrângă asupra copiilor ? Să poată da sens existenţei lor şi să educe spirite libere, încrezute şi înţelepte?  Să le ofere şansa de a se dezvolta armonios? De a le fi prieteni ce îi vor ajuta  şi nu tirani care cer ca copii să nu îi scoată din zona de confort? Pe degete ii numeri. Dar asta oricum nu opreşte pe nimeni să cotinue să nască şi să educe persoane traumate..

.

Daca ar fi după mine, aş introduce teste psihologice obligatorii oricărui cuplu care doreşte să aibă copii. Să interzică naibii oricui care nu are idee de responsabilitate, empatie, psihologia copiilor and so on. Să elimine dreptul de reproducere celor care psihologic sunt infantili. Care nu au idee de ce fac copii si ce presupune obligaţiile morale şi sociale faţă de copil. Ca măsură preventivă omenirea şi-ar asigura indivizi sănătoşi, fericiţi şi inteligenţi, nu avorturi din sărăcie,  copii lepădaţi în gunoi, pervertiţi la fumat, violaţi şi pur şi simplu frustraţi care vor ditruge alte vieţi atunci când vor creşte mari… La fel cum si legalizarea avorturilor a dus la micsorarea criminalităţii în SUA…

.

‘Eşti frustrată’ Mai ştiţi şi alte apelative?  Cine nu e? Dacă nu s-au stăruit părinţii vostri să vă facă aşa, ap la sigur oamenii din jur. Au avut şi ei părinţi şi cei mai mulţi -  tâmpiţi! :perete:

Life and death

 pic1  pic2

Posted: 2010-01-23 09:47:44

Ceziceu