Cit a platit Publika TV pentru Unimedia?




De la cumparera faces.md de catre neogen cu aproape trei ani in urma, nu prea au existat tranzactii interesante pe piata locala de on-line. Saptamina aceasta unimedia.md, impreuna cu celelalte site-uri NMG, au fost preluate de Stiri Media Grup, compania care pregateste lansarea Publika TV in februarie 2010.

Imediat au aparut parerestii, in special faimosi comentatori de pe unimedia, care nu au ezitat sa critice Unimedia ca s-au vindut lui SOV etc… Din acest punct de vedere, consider ca baietii de la Unimedia au luat una din cele mai inspirate decizii posibile, era mai bine daca se “vindea” unui politician local?

Iata citeva argumente in favoarea tranzactiei. Dupa investitiile de la Jurnal Trust Media si iminenta lansare pe piata a postului Publika TV, era necesar de intreprins ceva, in caz contrar portalul de stiri s-ar fi plafonat. Dupa cum a spus si Tudor pe blogul personal, tranzactia presupune investitii, atit in dezvoltarea site-urilor existente dar si in lansarea de noi proiecte, know-how de nepretuit de la colegii de la F5, divizia digitala de la Realitatea-Catavencu. In final partea financiara, bani la tranzactie si salarii bune asigurate pe viitor. Good deal.

Ah da… titlul. Pina la urma cit a costat unimedia? Nu stiu. Pot doar sa banuiesc. Personal as aprecia cele 70% transmise intre 50.000 si 70.000 euro. Daca au luat ma mult, Vasile Galusca e genial.


Posted: 2009-12-10 15:43:22

Blogul lui Artur Gurau