Jucăria Turcu




Pavel Turcu și piesa lui compusă în cinci minute, fac furori în blogosfera moldoveneasca și în unele media ce caută disperate subiecte, acum cînd nici politicienii nu se bat în parlament, nici pensionarii nu fac scandal în fața la primărie.

Pînă la urmă, Turcu a devenit victima propriei prostii. Nu își dă seama că tot ce se întîmplă acum în jurul numelui său, nu e decît un balon de săpun, un subiect supt din deget și o joacă pentru tinerii puțin plictisiți dar dornici de action. Orbiți de propria putere blogosferică (de a pasa un subiect pornit pe facebook la TV?) vor să-l transforme pe Turcu în reprezentantul Moldovei la Eurovision. Pînă cînd mișcările pornite pe facebook contra unor instituții, nu fac decît gălăgie. Eu am mers la Eli-Pili și am băut o bere, pentru că grupul de prieteni cu care eram, au mers acolo. Am cumpărat o oră în urmă bilete pentru filmul Sherlock Holmes la Patria, pentru că nu am altă alternativă. Boicotînd ceva nu obții succes, propuneți soluții.

Revenind la eroul nostru. Dacă va fi admis în faza finală, mai mult sau mai puțin promovat, Turcu are întradevăr șansa să acumuleze cele mai multe voturi, despre motivele opțiunilor citiți pe alte bloguri. Turcu s-a autopozițioinat, fără să vrea pe segmentul Planeta Moldova, Grăiește Moldovnește sau Pavel Stratan. Ideea era că acesta nu va fi admis niciodată de juriu, iar peste jumătate de an toți vor zîmbi cînd cineva amintește de “concursantul” de la “Eurovizion”. Distracție plăcută! Iakașa.


Posted: 2010-01-08 07:51:02

Blogul lui Artur Gurau