Flash-mob: 20 de ani de la caderea zidului Berlinului



Pe 9 noiembrie 1989 se împlinesc 20 de ani de la căderea Zidului Berlinului - cel mai important eveniment mondial după anul 1945, care a dus la reunificarea Germaniei de Est cu Germania de Vest, astfel un grup de tineri (voluntari din ONG "Cultura Nouă"  şi câţiva absolvenţi ai Academiei Curajului) din oraşul Străşeni au organizat un flash-mob prin care au marcat cei 20 de ani de la căderea Zidului Berlinului. 
Manifestaţia a început la ora 16:00 în faţa Consiliului Raional Străşeni şi a durat circa jumate de oră, tinerii formând un zid improvizat pe care erau afişate mai multe imagini și caricaturi de la căderea zidului Berlinez.

„Zidul viu” s-a deplasat în centrul oraşului unde a scandat „Libertate!!” , „Moldova fără ziduri”, „Nu obstacolelor!” şi „Unire!!” . Pe parcursul flash-mobului mai multe persoane s-au apropiat să discute cu organizatorii despre acest eveniment şi să-şi expună opinia personală. 
Unul dintre scopurile acţiunii a fost şi sensibilizarea opiniei publice faţă de „zidurile” informaţionale, artificiale, ideologice impuse şi acum cetăţenilor Republicii Moldova. 

La eveniment a fost prezenţi reprezentanţii presei locale şi republicane.

Articol adaugat de: Ion Munteanu
Alte articole de la acest autor: