Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 3327

Experti olandezi explica Buna Guvernare a Sectorului de Securitate



În perioada, 14-16 iulie, in incinta Centrului de Informare si Documentare NATO, se va organiza cursul de instruire „Guvernarea Democratica in sectorul de securitate", curs ce face parte din Programul pentru Parlamentul Moldovei.

La curs participa 26 reprezentanti ai sectorului de securitate, lectori fiind experti internationali din Olanda si Republica Moldova.

  • Erik SPORTEL, Directorul programului, Centrul pentru Studii Europene de Securitate (CESS), Olanda
  • Bauke SNOEP, asociat CESS, Olanda
  • Kees HOMAN, Cercetator Superior, Clingendael - Institutul Olandez pentru Relatii Internationale
  • Iurie PÎNTEA, Director de Programe, Institutul de Politici Publice, Moldova

Cursul vizeaza dezvoltarea abilitatilor teoretice dar si practice, pentru un sector al securitatii democrat, transparent si responsabil.În cea dea doua zi a cursului va fi simulata o Ancheta Parlamentara, antrenand participantii la curs la un joc de rol, evaluarea caruia va fi facuta in cea de a treia zi a cursului.

Obiectivul Proiectului consta in construirea capacitatilor grupurilor cheie din Parlamentul si societatea Moldovei pentru ca aceste grupuri sa constientizeze necesitatea controlului democratic a sectorului de securitate si sa dobandeasca deprinderile necesare pentru exercitatea unui control parlamentar eficient asupra apararii si securitatii.

Programul pentru Parlamentul Republicii Moldova este implementat de catre Centru pentru Studii Europene de Securitate (CESS), Olanda, Institutul European de Studii Politice (EIPS), Moldova, in parteneriat cu Institutul de Politici Publice (IPP), Moldova.