Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 413

Pictorul Gheorghe Vrabie omagiat la Falesti



Peste 200 de elevi ai Liceului Teoretic M. Eminescu din Falesti au participat la omagierea pictorului Gheorghe Vrabie, autorul Stemei de Stat, a designului leului moldovenesc, autor de grafica de carte la peste 100 de carti, autor de lucrari de fresca.

Ajuns la onorabila virsta de 70 de ani, pictorul Gheorghe Vrabie este omagiat la Falesti printr-o suita de manifestari organizate la initiativa Asociatiei Obstesti Alianta intre generatii care i-a acordat maestrului titlul de Membru de Onoare, iar anterior a solicitat Consiliului Raional Falesti atribuirea numelui pictorului Gheorghe Vrabie Scolii de Arte Plastice pentru Copii din orasul Falesti. Cu atit mai inspirata a fost intilnirea, deoarece copiii au asistat la o lectie de adevarata cultura si istorie, moderata de criticul de arta Eleonora Sitnic, pictorii Leonid Popescu si Dorina Vrabie.

Expozitia de desene „Culorile primaverii" in incinta Asociatiei Obstesti „Alianta intre generatii" din Falesti a constituit un punct de reper al vizitei efectuate de catre pictorul Gheorghe Vrabie in cadrul manifestarilor omagiale organizate cu prilejul celor 70 de ani de la nastere. Desenele prezentate de catre discipolii Scolii de Arte Plastice pentru Copii „Gheorghe Vrabie" din Falesti (profesori Gheorghe Grusca si Lia Grusca) si a filialelor sale din satul Sarata Veche (profesor Ion Roman) si Gimnaziul - internat Falesti (profesor Stela Proca) au fost apreciate de maestrul Vrabie acordind Diplome si autografe pentru acesti elevi de 7 - 14 ani care isi manifesta interesul fata de culori.

Ajunsa la editia a doua, expozitia s-a bucurat si de data aceasta de sustinere din partea Asociatiei „CONSUMCOOP" (presedinte Oleg Galit), Primariei Falesti (primar Pavel Ivanciuc), a omului de afaceri Vladimir Osoianu.