Consfatuirea Nationala a ASCOR la Iasi



În perioada 19-22 martie 2009, la Iasi s-au desfasurat lucrarile Consfatuirii Nationale a ASCOR, la care au participat 22 de filiale din toata tara, inclusiv ASCOR Chisinau.

Astfel, in cadrul Consfatuirii, toate filialele si-au prezentat raportul de activitate pe ultima jumatate de an, 3 activitati forte si s-au discutat si unele activitati pe care va trebui sa le realizeze fiecare filialala in parte. Concomitent, in urma discutiilor s-a hotarat si infiintarea filialelor LTCOR (Liga Tinerilor Crestini Ortodocsi Romani) Caracal, LTCOR Sibiu, LTCOR Orastie, LTCOR Bals, LTCOR Slobozia, LTCOR Targu Jiu, LTCOR Piatra Nemt, ASCOR Baia Mare.

 

Tot vineri, am avut o intalnire cu ÎPS Teofan, Mitropolit al Moldovei si Bucovinei, care ne-a tinut un cuvant de folos, indemnandu-ne sa fim in duhul rugaciunii si al iubirii fata de aproapele. În aceeasi seara am participat la o conferinta cu Maica Siluana Vlad, de la care de asemenea am luat multe cuvinte de invatatura folositoare. Seara cu totii am avut ocazia sa participam la Sfanta Liturghie a darurilor mai inainte sfintite, liturghie oficiata de ÎPS Teofan. Sambata, toti ascor-enii au avut ocazia de a merge la un azil de batrani, unde filiala ASCOR Iasi, i-a invatat pe toti ceilalti cum se confectioneaza cruciulitele impletite din ata. Duminica am vizitat si Manastirea Dobrovat unde am mai discutat cu parintii de acolo, apoi ne-am inchinat si alte manastiri cum ar fi, de exemplu Manastirea Sfintii Trei Ierarhi, Manastirea Golia s.a.

Tot in cadrul Consfatuirii s-a alcatuit o scrisoare deschisa adresata atat presedintelui, primului ministru, ministrului justitiei, Camerei Deputatilor, cat si membrilor Comisiei Parlamentului special constituite in vederea dezbaterii noului cod penal roman si a codului procesual penal roman.


http://ascor.md