Reacţie la ultima declaraţie a "coaliţiei nediscriminare"



În legătură cu declaraţia lansată vineri, 8 iunie curent, de către „coaliţia nediscriminare”, ţinem să precizăm următoarele:

  1. Avocatul parlamentar Tamara Plămădeală nu a susţinut şi nu a promovat respectivul proiect, ci doar a considerat necesar de a organiza consultări pe marginea acestei iniţiative cu reprezentanţi societăţii civile.
  2. Iniţiativa nu are drept scop limitarea drepturilor niciunei categorii sociale, iar tentativele „coaliţiei nediscriminare” de a provoca noi dezbateri în jurul falsei probleme a „minorităţilor sexuale” reprezintă o tentativă de a compromite adevăratul scop al iniţiativei: cea de a proteja copii de propaganda nocivă pentru integritatea lor morală şi psihică.
  3. Dialogul şi dezbaterile în jurul problemelor cu care se confruntă societatea moldovenească este una din condiţiile necesare pentru funcţionarea unui sistem democratic. Orice împiedicare sau exercitare a unor presiuni şi ameninţări la adresa celor care pun în discuţii încălcarea unor drepturi fundamentale, cum ar fi cele ale copiilor, reprezintă o manifestare a totalitarismului, ceea ce este incalificabil pentru organizaţiile care pretind că ar apăra drepturile omului.

Calificăm drept presiune şi ameninţare cererea aşa-numitei „coaliţii nediscriminare” de a se acorda un vot de neîncredere avocatului parlamentar Tamara Plămădeală. Îndemnăm societatea civilă să atitudine faţă de acţiunile „coaliţiei nediscriminare” şi să condamne astfel de atacuri care depăşesc orice limită morală şi etică.