Educatie electorala a tinerilor din Sudul Republicii Moldova



În luna februarie  Asociatia Obsteasca "Perspectiva" a organizat mai multe activitati instructiv-educative cu tematica electorala. Aceste activitati fac parte din proiectul "Hai la vot!" implementat cu sutinerea financiara USAID si IREX. Participanti au fost tineri care au virsta de 18-20 ani, adica care prima data participaa la alegeri.

Aceasta activitate si-a propus sa educe si sa sensibilizeze opinia tinerilor alegatori privind importanta participarii active a cetatenilor in dezvoltarea vietii comunitatii prin participarea la alegeri prin dezbateri si sa ofere tinerilor alegatori  o platforma de Simulare a Alegerilor la nivel de comunitate, in care sa aiba posibilitatea de a discuta dificultatile comunitatii respective, de a identifica solutii, de a veni cu propuneri si de a participa la exercitiul de simulare a alegerilor;

Au participat cca 120 tineri cu virsta de 18 ani, adica care pe 5 aprilie vor vota pentru prima data. Studentilor li s-a propus l-a inceput sa identifice problemele din comunitatea lor, ca in final sa se opreasca la doua probleme, considerate de ei cele mai importante. S-au format doua grupuri de initiativa care candidau la "alegeri". Un al treilea grup forma comisia electorala centrala. Erau invitati sa participe la "alegeri" toti doritorii: studenti, profesori, lucratori ai colegiului Industrial-Pedagogic.

Credem ca activitatea s-a desfasurat cu succes si tinerii isi vor exercita dreptul de a participa la alegeri! 

Ivancioglo Victoria

Presedinte AO "Perspectiva"

0r. Cahul

ao_perspectiva@yahoo.com