Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 413

Scoala de arte plastice "Gheorghe Vrabie"



Scoala de pictura din Falesti va purta numele pictorului Gheorghe Vrabie, cel care a elaborat stema R. Moldova si designul valutei nationale. Consiliul Raional Falesti a adoptat, joi, decizia de a conferi numele pictorului Gheorghe Vrabie Scolii de pictura din orasul Falesti, transmite Agentia DECA-press. Decizia a fost adoptata de alesii raionali in unanimitate. Propunerea respectiva a fost lansata de Asociatia locala „Alianta intre generatii", care activeaza la Falesti de un deceniu.

Potrivit presedintelui Asociatiei, Gheorghe Sova, decizia autoritatilor de la Falesti este un cadou pentru Gheorghe Vrabie, care la 21 martie va implini onorabila varsta de 70 de ani. Este un gest de recunostinta pentru toate lucrarile sale, inclusiv pentru faptul ca a elaborat stema R. Moldova, fiind si designer-ul leului moldovenesc, a spus Sova.

Pictorul Gheorghe Vrabie s-a aratat placut surprins de decizia autoritatilor de la Falesti. Graficianul Gheorghe Vrabie s-a nascut in satul Calinesti, judetul Balti, in 1939. Este maestru in arta si decorat cu medalia „Mihai Eminescu". A ilustrat peste o suta de carti. A elaborat simbolistica municipiului Chisinau, a Curtii Supreme de Justitie, a Departamentului Vamal si a realizat lucrari monumentale decorative in mozaic si fresca.

www.deca.md